Ligue 1: Ibra visszavette az első helyet Cavanitól, Falcao 3.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.25. 12:47
Már ami a médiaszereplést illeti: szemben júliussal és augusztussal, amikor a francia élvonalban játszó futballisták közül Edinson Cavaniról cikkezett a legtöbbet a francia sajtó, szeptember eddig a 2012–2013-as évad uralkodójáé, a szintén a PSG-t erősítő Zlatan Ibrahimovicé – derült ki a KantarSport médiaelemző cég felméréséből.

A rendhagyó felmérés szerint Ibrahimovic a svéd válogatott hó eleji vb-selejtezői, a BL-rajt, a lehetséges szerződéshosszabbításáról szóló cikkek és a legutóbbi idényhez képest visszafogott góltermése inspirálta írások együttese révén „harcolta ki” a 4280 említést a francia sajtóban, miközben Cavaniról csak 4050 említés esik.

Ami viszont a klubokról és benne a játékosaikról szóló írásokat illeti, a Monaco nyári szerzeménye, Radamel Falcao a listavezető. A Monacóról szóló cikkek 22 százalékában szerepel Falcao – egyébként az előbb említett rangsorban az övé a harmadik hely 3918 előfordulással –, míg Ibra „jelenléte” a PSG-nek szentelt cikkekben csak 18 százalékos, szemben az előző idénybeli 30 százalékkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik