Salvador: a Vidi játékosa nem tud fogadási csalásról, játszana a válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.27. 09:39
null
Álvarez reméli, hogy társai nem csalták el a meccset (Fotó: Action Images)
Gyanússá vált Salvador 2010-es, Egyesült Államok elleni meccse. Azon a találkozón pályára lépett Arturo Álvarez is, aki azonban állítja, nem tud semmit az egészről. A Videoton légiósa tart attól, hogy az eset árnyékot vet a salvadori válogatottra, amelyben azonban szívesen pályára lépne a jövőben is.

 

„Nem tudok semmit az esetleges megkeresésekről, s hogy voltak-e játékosok, akik eladták a mérkőzést. Minden, amit tudok, az az, hogy kikaptunk. Ennyi. Remélem, hogy nem igazak a hírek, s hamarosan tisztázzák magukat. Nem szeretném, hogy bemocskolódjon a válogatott neve” – mondta a laprensagrafica.com-nak a Videoton futballistája.

Salvador 2010. február 24-én játszott az Egyesült Államokkal, a mérkőzés pedig később gyanússá vált, miután Ázsiában nagy összegben fogadtak rá. A hírek szerint Marvin Gonzáleznek és Mardoqueo Henríqueznek 10-10 ezer dollárt ajánlottak, hogy „biztosítsák be”, hogy Salvador vereséget szenvedjen azon a mérkőzésen. A nyomozás szerint még öt játékost szervezhettek be az ügyletbe.

A találkozót az USA nyerte meg – Sacha Kljestan 92. percben szerzett góljával…

A laprensagrafica.com újságírója természetesen másról is kérdezte Álvarezt. 2012-ben ugyanis Juan de Dios Castillo, Salvador akkori szövetségi kapitánya megkérdőjelezte Álvarez sérülését a Jamaica elleni felkészülési mérkőzésen. Ezután pedig egy ideig nem kapott meghívót a támadó.

„Nem tetszett, amit Castillo mondott a mérkőzés után. Azt hiszem, elég hülye volt, hogy azt állította, kitaláltam a sérülésemet. Nagyon felzaklatott ez a kijelentés, de ez a múlt, nem számít, már amúgy sem ő az edző” – tette hozzá a légiós, aki visszatérne a nemzeti csapatba.

Erre lett is volna lehetősége, az Arany-kupa előtt ugyanis meghívót kapott, de a Videoton Európa-liga-szereplése miatt maradt a magyar csapatnál. (A Vidi nemzetközi szereplését ismerve feleslegesen…)

„Jó lenne ismét a meghívót kapni Agustín Castillo szövetségi kapitánytól. Jól dolgozott az Arany-kupán, és ismeri a játékosokat is. Jó lett volna az Arany-kupa-csapatban benne lenni, sajnálom, hogy ez nem sikerült” – mondta a Vidi légiósa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik