Román ligaelnök: Normál esetben simán verjük a magyarokat

Vágólapra másolva!
2013.02.07. 12:59
A Román Labdarúgóliga (LPF) elnöke, Dumitru Dragomir szerint normális esetben a román válogatottnak le kell győznie Magyarországot. Romániában Adrian Mutu hiánya és Gabriel Torje remek játéka szolgáltatott témát. A csehektől kikapó török válogatott szövetségi kapitánya szerint a helyzetek kihasználásában kell javulniuk ellenünk.


Tegnap a román válogatott felkészülési mérkőzésen 3–2-re legyőzte Ausztráliát, ami után a Román Labdarúgóliga (LPF) elnöke, Dumitru Dragomir igen magabiztos nyilatkozatot tett.
Tegnap a román válogatott felkészülési mérkőzésen 3–2-re legyőzte Ausztráliát, ami után a Román Labdarúgóliga (LPF) elnöke, Dumitru Dragomir igen magabiztos nyilatkozatot tett.

A románok önbizalma visszatért az Ausztrália elleni győzelemmel 
(Fotó: gsp.ro)
A románok önbizalma visszatért az Ausztrália elleni győzelemmel (Fotó: gsp.ro)

„Pantilimon, Tamas, Chiriches és Torje játéka is tetszett az ausztrálok ellen. Mi jól játszottunk, míg láttam, a magyarok nem voltak valami jók. Normális esetben össze kell őket csomagolni, s könnyedén legyőzni őket” – mondta Dragomir a sport.ro-nak.

A ligaelnök korábban többször is kritizálta Victor Piturcát, így nem zárható ki, hogy ösztönözni akarta a csapatot a magyarok elleni vb-selejtező előtt. Négy nappal korábban a románok 33 perc alatt kaptak négyet a lengyelektől, akkor nem volt ennyire derűlátó a sportvezető.

Ami a tegnapi, Ausztrália elleni mérkőzést illeti, Victor Piturca szövetségi kapitány nem volt hajlandó beszélni a mellőzött Adrian Muturól.

„Remekül futballoztunk az első negyvenöt percben, legalább két gólt szerezhettünk volna, de nagyon sok helyzetet elpuskáztunk. Aztán a sok hibáért megfizettünk” – mondta Victor Piturca a találkozót követően, aki Adrian Muturól csak annyit mondott, hogy szólni fog, ha ismét behívja a támadót a válogatottba.


Az Ajaccio csatára nem volt ott a keretben, Gabriel Torje ellenben igen. A Granadában kölcsönben szereplő futballista előbb gólpasszt adott az ausztrálok ellen, majd gyönyörű szabadrúgásgóllal a győzelmet is kiharcolta.

„Már nagyon régen nem szereztem gólt szabadrúgásból, de nem gondolom, hogy én leszek majd a válogatott mesterlövésze. Remek eredményt értünk el a magyarok és a hollandok elleni vb-selejtező előtt. Még van időnk az első tétmérkőzésig, így javíthatunk a hibáinkon is. Mutu visszahívása nem az én dolgom, erről kérdezzék Piturcát. Én minden olyan játékost szívesen látok, aki segíteni tud a csapaton” – vélekedett a győztes szabadrúgásgólt szerző Torje.

Másik vb-selejtezős ellenfelünk is játszott tegnap: a török válogatott 2–0-s vereséget szenvedett a csehektől. Abdullah Avci szövetségi kapitány szerint a magyarok ellen a helyzetkihasználásban kell javulnia együttesének. A március 26-i mérkőzés igazi teszt lesz a törökök számára.

„A második félidőre bevezetett változások működtek. Fizikailag nagyon erős ellenféllel játszottunk. Örülök annak, hogy a csapat végig nyerni szeretett volna, és sajnálom, hogy végül kikaptunk, pedig hat nagy helyzetünk is volt. Különösen ebben a tekintetben kell javulnunk a magyarok elleni meccsre, amely igazi teszt lesz a számunkra. Márciusban megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani” – vélekedett Abdullah Avci.

Mint ismert, a magyar válogatott világbajnoki selejtezőn március 22-én fogadja Romániát, majd négy nappal később Törökországban játszik.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

FELKÉSZÜLÉS – EMLÉKEZTETŐ
Románia–Ausztrália 3–2 (1–1)
ROMÁNIA: Pantilimon – Tamas, Chiricheş, Goian (Luchin, 81.), Rat (Şt. Radu, 46.) – Bourceanu (C. Lazar, 57.), Pintilii – Torje (Chiţu, 90.), Grozav (Alexe, 63.), Tanase (Maxim, 72.) – Stancu
AUSZTRÁLIA: Schwarzer (Federici, 46.) – Wilkshire (McGowan, 52.), Cornthwaite, Neill (Williams, 57.), Zullo – Bresciano (Milligan, 81.), Holland – Kruse, McKay (Rukavytsya, 66.), Holman – Brosque
G: Tanase (35.), Stancu (80.), Torje (84.), ill. Wilkshire (45. – 11-esből), Cornthwaite (54.)

Törökország–Csehország 0–2
G: Krejcí (4.), Lafata (28.)

VAN GAAL: A HOLLAND ISKOLA SZERINT JÁTSZOTTUNK
Az olasz labdarúgó-válogatott szerda este 1–1-es döntetlent játszott a magyar válogatottal egy vb-selejtezős csoportban lévő Hollandiával felkészülési mérkőzésen Amszterdamban. Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya a találkozó után sajnálta, hogy a vezetés ellenére nem nyerték meg a mérkőzést, ám alapvetően elégedett volt csapata játékával.

„Sok helyzetet dolgoztunk ki – mondta a meccs után Van Gaal. – Az ilyen mérkőzéseket egy gyors második góllal kellene megnyerni, de összességében jól játszottunk, a holland futballiskola jegyeit viselte a játékunk. Amikor [Cesare] Prandelli váltott, mi lassan reagáltunk. [Daryl] Janmaat fellépett a középpályára, de túl későn tette ezt. Sajnos, épp akkor egyenlítettek, amikor újra felvettük a ritmust.”

„Láthattuk, hogy [Jeremain] Lens megfelelő opció a középcsatár posztra. A jövőben biztosan itt fog játszani, hiszen nagyon jó játékos, ám most egyelőre még csak Klaas-Jan Huntelaar sérülése következtében kaphatott lehetőséget” – tette hozzá az oranje kapitánya.

„Inkább az vezérelt minket a mérkőzésen, hogy ne kapjunk ki, mint hogy nyerjünk” – fogalmazott kritikusan játékosaival szemben a másik kapitány, Cesare Prandelli.

„A kezdő felállásunk különleges volt, és idő kell még hozzá, hogy javítsunk a játékon. Ennek ellenére láttam biztató jeleket, a szerkezetváltás után jobbak voltunk, de még javulnunk kell” – mondta a mérkőzés elején látott 4–3–3-ról, majd a már jobban működő 4–3–2–1-ről a korábbi Fiorentina-edző.

Prandelli dicsérte a gólszerző Marco Verratit, és beszélt a Stephan El Shaarawy, Mario Balotelli csatárduóról is. „Verratti remek a személyisége és kitűnő a technikája, de a pálya közepén még gyorsabbnak és meg taktikusabbnak kell lennie. Fantasztikus gólt szerzett. El Shaarawy és Balotelli? Többet kell még együtt dolgozniuk. Mario tudja, hogy nem a legjobb a kondíciója, vissza kell nyernie az erejét, de érdekes jövője lehet az ő közös munkájuknak” – nyilatkozta az olasz kapitány.

FELKÉSZÜLÉS – EMLÉKEZTETŐ
HOLLANDIA–OLASZORSZÁG 1–1 (1–0)

Amszterdam. Vezette:
Cakir (török)
HOLLANDIA:
Krul – Janmaat (Van Rhijn, 85.), De Vrij, Martins Indi, Blind – Clasie (De Guzman, 46.), Strootman, Maher – O. John (Kuyt, 55.), Van Persie (Robben, 46.), Lens. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
OLASZORSZÁG:
Buffon – Abate, Astori, Barzagli (Ranocchia, 74.), Santon – Montolivo, Pirlo (Florenzi, 46.), De Rossi (Verratti, 61.) – Candreva (Diamanti, 46.) – Balotelli (Osvaldo, 61.), El Shaarawy (Gilardino, 71.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
Gólszerző:
Lens (33.), ill. Verratti (91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik