Galatasaray: szerződtették Didier Drogbát - hivatalos

Vágólapra másolva!
2013.01.28. 19:56
null
Didier Drogba másfél évre írt alá (Fotó: Action Images)
A török élvonalbeli labdarúgóklub, a Galatasaray hivatalos honlapján bejelentette: szerződtette Didier Drogbát.

 

Az elefántcsontparti labdarúgót másfél évre szerződtette a török klub – derült ki az isztambuli értéktőzsdének elküldött hivatalos jelentésből.

Drogba kétmillió eurót keres a szezon hátralévő részében, míg a következő idényben négymilliót, továbbá meccsenként 15000 eurós bónuszban is részesül. A szerződésben további egy évre szóló opció is szerepel, érvényesítése esetén Drogba újabb 2.9 millió eurót keres majd.

A Galatasaray négymillió eurót fizet a támadó korábbi klubjának, a kínai Sanghaj Senhuának.

Wesley Sneijder után néhány napon belül Drogba az isztambuli klub második bomba igazolása. Drogba tavaly nyáron, a Chelsea-vel elért Bajnokok Ligája-diadal után szerződött Kínába, és bár nem maradt adós a gólokkal, a sanghaji klub a vártnál gyengébben szerepelt.

A Galatasaray az idei BL-szezonban ott van a legjobb 16 között, és abban reménykedik, hogy a Drogba, Sneijder kettőssel sikerül túljutnia a következő ellenfélen, a német Schalkén.

A 34 esztendős Drogbának pillanatnyilag az Afrikai Nemzetek Kupáján van tennivalója, hazája válogatottjával már bejutott a negyeddöntőbe.

Érdekesség, hogy a sanghaji klubot a napokban elhagyta a támadósor másik ékessége is: a francia Nicolas Anelka a szezon végéig az olasz Juventusba igazolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik