Portugália: Diego Maradona is bejelentkezett a kapitányi posztra

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 10:40
Helyi lapinformációk szerint Diego Maradona is szívesen elfoglalná a portugál labdarúgó-válogatott pillanatnyilag üres szövetségi kapitányi posztját.

Az A Bola című mértékadó lisszaboni sportlap Maradona egyik korábbi asszisztensére hivatkozva adott hírt az egykori világklasszis ambíciójáról.

„Beszélgettünk vele erről, és valóban érdekli őt a feladat. Jelenleg nincs más elfoglaltsága, s bár egyelőre senki sem kérte fel, vonzza a lehetőség" – mondta Alejandro Mancuso, aki segítőként tagja volt Maradona edzői stábjának az argentin válogatottnál. Továbbra is a portugál Paulo Bento a portugál szaksajtó favoritja Carlos Queiroz múlt héten megüresedő helyére, ám a portugál szövetségben többen úgy vélik: tapasztalt külföldi, lehetőleg latin-amerikai szakemberre lenne szükség ahhoz, hogy a világsztárok – elsősorban Cristiano Ronaldo – a válogatottban is kibontakoztassák tudásukat.

Az argentin válogatottat a vb után elhagyó Maradona mellett honfitársa, José Pekerman, valamint a mexikói Javier Aguirre nevét emlegetik a jelöltek között. A közelmúltban Portugáliának már volt latin-amerikai szövetségi kapitánya: a brazil Luiz Felipe Scolari vezetésével 2004-ben Eb-ezüstöt szerzett a csapat, 2006-ban negyedik lett a vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik