CSZKA Szófia: távozott Luboszlav Penev, Miodrag Jesci lehet az utód

Vágólapra másolva!
2010.01.14. 08:14
Szerdán lemondott és távozott posztjáról a bolgár élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő CSZKA Szófia vezetőedzője, Luboszlav Penev, miután nem tudta garantálni a vezetőség célkitűzését, a bajnoki aranyérem megszerzését.

„Különbözött a véleményünk az elérhető célokat illetően – nyilatkozta a sajtónak Dimitar Boriszov klubelnök. – Mi a bajnoki címben gondolkodtunk, ő viszont erre nem tudott nekünk garanciát adni."

A csapattól azonban nemcsak Penev, hanem vele együtt szakmai segítői is távoztak, így ideiglenesen a juniorok edzője, Adalbert Zafirov vette át az együttes irányítását. A bolgárok csütörtökön kezdik meg a munkát a tavaszi idényre.

A lehetséges utódok között az első számú jelölt egy korábbi CSZKA-edző, Miodrag Jesics, aki 2005-ben már bajnoki címet nyert a szófiai alakulattal.

„Három edzővel vettük fel a kapcsolatot, az egyik Jesics" – mondta a klubelnök.

A CSZKA tizenöt forduló alatt szerzett 31 ponttal a második helyen áll a bajnokságban, négy ponttal elmaradva a listavezető Liteksz Lovecs mögött. Penev tavaly márciusban vette át a csapat irányítását, és akkor nagy hajrával ért fel a második helyre a bajnokság végén. A bajnoki címet egypontos előnnyel a városi rivális Levszki szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik