Batistuta angliai vb-t remél 2018-ban

Vágólapra másolva!
2010.01.22. 12:37
Gabriel Batistuta akkor lenne elégedett, ha a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát Anglia kapná meg. A korábbi argentin gólvágó azért bízik ebben, mert így az általa képviselt Katar nagyobb eséllyel lehetne a házigazdája a 2022-es vb-nek.
Batistuta és felesége már ismeri Katar szépségeit (Fotó: Reuters)
Batistuta és felesége már ismeri Katar szépségeit (Fotó: Reuters)

A 40 éves Batistuta erős ellenfelet lát Angliában – amelynek csapatát Argentína az ő közreműködésével  verte meg az 1998-as franciaországi vb nyolcaddöntőjében –, így egyáltalán nem bánná, ha a szigetországiak nyernék el a 2018-as torna rendezéséért folyó versenyt. Így Katarnak jobb esélyei lennének a négy évvel későbbi vb-t illetően.

És hogy mi köze Batistutának Katarhoz? Nos, ott fejezte be a karrierjét – 21 mérkőzésen 25 gólt lőve –, és kellemes emlékeket őriz az apró, ám annál gazdagabb országról, ezért elfogadta a felkérést, így mintegy nagykövetként próbál segíteni a közel-keleti országnak.

„Katar képviselőjeként remélem, hogy a 2018-as kandidálást megnyerik az angolok” – nyilatkozta a BBC-nek a Batigolnak becézett korábbi klasszis, aki szerint számos erőssége lesz a pályázatuknak.

„Az iszlám világszerte sok emberben kételyeket vet fel, ám Katar nyitva áll minden szurkoló előtt, így azok sokat tanulhatnak ettől a régi kultúrától” – bizonygatta Batistuta, hogy nincs mitől tartani abban az esetben, ha ők lesznek a befutók.

„A másik nagy előnyünk, hogy kis országról van szó. Az embereknek nem kellene repülőre ülniük ahhoz, hogy az egyik stadiontól a másikhoz jussanak át. Erre ott vannak a vonatok, de akár gyalog is útra lehet kelni, és mivel a helyszínek nagyon közel vannak egymáshoz, a csapatok és szurkolók végig ugyanabban a szállodában lakhatnának” – ecsetelte a kis távolságok előnyeit a Fiorentina élő legendája.

Az éghajlat a másik olyan dolog, ami sokakat aggaszt. Nyáron – a vb-k hagyományos időpontjában – nem ritkán 40 fok fölé kúszik a térségben a hőmérséklet, de az argentin válogatottsági gólrekorder szerint ez sem okozhat gondot.

„Amikor hét évvel ezelőtt Katarba igazoltam, két vagy három stadion volt mindössze, most viszont mindenhol ultramodern létesítményeket lehet látni. Két évet húztam le ott, és játszottam néhány meccset nagy hőségben is, de ki lehetett bírni. Egyébként pedig most már ez sem jelenthet problémát, mivel az arénák légkondicionáltak, így a hőmérsékletet olyan szintre állítják be, amilyenre csak akarják.”

A katariak kandidálásáról szóló korábbi cikkünket – amelyből kiderül, hogy az izraelieket is szívesen látnák a tornán – ide kattintva olvashatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik