Beckham és Rooney lesz az angol vb-pályázat két reklámarca

Vágólapra másolva!
2009.05.18. 21:40
Anglia még márciusban hivatalosan is bejelentette, hogy pályázik a 2018-as vagy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésére. Az már most látszik, hogy erős riválisokkal kell felvennie a versenyt az angol pályázatnak. A mai Wembley stadionban tartott összejövetelen elhangzott, nem lehetnek még egyszer arrogánsak a kandidálás során. Bemutatták a pályázat reklámarcait is, és mit mondjunk, valószínűleg nemigen találhattak volna jobb alanyokat, mint David Beckham és Wayne Rooney, akik világszerte is nagy népszerűségnek örvendenek.
David Beckham (balra) és Wayne Rooney (jobbra) lesz az angol kandidálás két reklámarca
Fotó: Reuters
David Beckham (balra) és Wayne Rooney (jobbra) lesz az angol kandidálás két reklámarca
David Beckham (balra) és Wayne Rooney (jobbra) lesz az angol kandidálás két reklámarca
Fotó: Reuters
David Beckham (balra) és Wayne Rooney (jobbra) lesz az angol kandidálás két reklámarca

„Ma egy újabb lépést tettünk a rendezés megszerzése felé vezető úton, csapatunk pedig mindent megtesz majd, hogy a legjobb pályázatot nyújtsa be a FIFA-hoz – mondta lelkesen még márciusban David Triesman, az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a pályázatot előkészítő bizottság elnöke. – Azzal, hogy a 2018-as és a 2022-es vb-re is benyújtottuk rendezési szándékunkat, maximalizáltuk az esélyeinket arra, hogy a házigazdái legyünk a világ legnagyobb sporteseményének.”

És hogy kik is alkotják még a csapatot? Triesman mellett tagja Dave Richards, a Premier League elnöke (ő a bizottság alelnöke) valamint Brian Mawhinney, a Labdarúgó Liga első embere és David Gill, a Manchester United ügyvezető igazgatója.

„Ennek a kampánynak a hangneme más kell, hogy legyen, mint az előző kandidáláskor. Nem mondhatjuk, hogy a labdarúgás hazatér hozzánk, az egy arrogáns szlogen volt” – mondta William herceg.

Lord Triesman hozzátette: „Első osztályú pályáink vannak, jó a közlekedésünk és a szálláslehetőségeink, igazi megtiszteltetés lenne a torna megrendezése. Emlékezetes vb-t rendeznénk, és nemcsak Anglia, hanem az egész világ számára. Megosztanánk a résztvevőkkel a játék iránti szeretetünket."

„Nyitottak vagyunk minden szurkoló és játékos előtt, a labdarúgás igazi fesztiválját tartanánk. Most azonban meg kell erről győznünk a külföldi barátainkat és kollégáinkat. Ezt persze könnyebb mondani, mint megvalósítani” – mondta Triesman.

Egyelőre 15 városról tudni, mely lehetséges helyszíne lehet a vb-nek: Hull, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle, Sheffield és Sunderland északon, Birmingham, Derby, Leicester és Nottingham Közép-Angliában, valamint Bristol, London, Milton Keynes és Portsmouth délen.

„A kormány teljes mellszélességgel a kandidálás mögött áll” – mondta Gordon Brown miniszterelnök.

Az eseményen természetesen volt és jelenlegi játékosok is részt vettek, úgy mint Sir Bobby Charlton, Sir Geoff Hurst, Wayne Rooney és David Beckham – utóbbi kettő egyben a pályázat két reklámarca is lenne.

Az MU csatára, Rooney természetesen szívesen részt venne egy hazai rendezésű vb-n: „32 éves lennék 2018-ban. Ha megnézzük néhány társamat a Manchesterben, mint Giggs és Scholes, akkor talán én is meg tudom őrizni a formámat addig”

„Megrendezni egy vb-t, ez minden játékos álma. Közelről ismerem a fanatikus szurkolóinkat, és tudom, hogy remek hangulatot teremtenének minden mérkőzésen” – nyilatkozta David Beckham, a másik „utazó nagykövet”,

A FIFA 2010 decemberében dönt a rendező ország személyéről.

VÁRHATÓ PÁLYÁZÓ ORSZÁGOK

2018 vagy 2022: Ausztrália, Belgium-Hollandia (közös rendezés), Anglia, Indonézia, Japán, Mexikó, Portugália-Spanyolország (közös rendezés), Oroszország, Egyesült Államok
2022: Katar, Dél-Korea
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik