Lemondott a dunaszerdahelyi DAC megvert edzője, Werner Lorant

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.04.07. 14:55
Beadta felmondását a dunaszerdahelyi DAC edzője, Werner Lorant, és hazautazott Németországba – közölte kedden a Felvidék.ma szlovákiai magyar hírportál. A klub vezetői mindent megtesznek a tréner maradásáért, így lehet, hogy a német szakember mégis marad – kedd délután ő vezette még a DAC edzését.
Lorantnál betelt a pohár, és lemondott
Fotó: Action Images (archív)
Lorantnál betelt a pohár, és lemondott
Lorantnál betelt a pohár, és lemondott
Fotó: Action Images (archív)
Lorantnál betelt a pohár, és lemondott

Az edzőt a feldühödött szurkolók a pénteki, Nyitra elleni vesztes meccs után bántalmazták és szidalmazták. Az ősszel sikeredzőként elkönyvelt német szakember tavasszal nem tudta folytatni az őszi menetelést a sárga-kékekkel.

A szerdai bajnoki mérkőzés előtt lemondó tréner helyett a csapatot a másodedző, Radványi Miklós és segítője, Németh Krisztián irányítja.

A klub sajtónyilatkozatban ítélte el a pénteki rendbontást: „Az FK DAC 1904 vezetése a DAC stadionjánál pénteken történt események kapcsán kijelenti, hogy teljes mértékben elhatárolódik azoktól a szurkolóktól, akik a csapat teljesítményével való elégedetlenségüket agresszív viselkedéssel, Werner Lorant és egyes játékosok megtámadásával, valamint a klub és a város vagyonának megrongálásával hozták nyilvánosságra. A klubvezetés ezt a viselkedést felháborítónak és megengedhetetlennek tartja, ezért az FK DAC 1904 labdarúgóklub mindent el fog követni, hogy az ilyen embereket kizárja a stadionjából” – olvasható a DAC közleményében.

A Felvidék.ma szerint szomorú, hogy az ősszel jól menetelő dunaszerdahelyi csapatot a szurkolók egy része a tavaszi idényben ilyen balkáni módszerekkel fogadja.

A DAC szerdán a városi arénában az eperjesi (Presov) gárdát fogadja. A dunaszerdahelyi csapat a hatodik, míg az eperjesiek a kilencedik helyről várják a mérkőzést.

LEHET, HOGY MARAD?

A Felvidék Ma információi szerint mégis maradhat a DAC labdarúgócsapatának kispadján a német Werner Lorant.

A felmondását beadó szakembert a jelek szerint sikerült meggyőzni, mert Radványi Miklóssal együtt vezette délután a csapat edzését. A klub vezetői szeretnék, ha Lorant a csapat mellett maradna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik