Italoztak, mutogattak – többé nem léphetnek pályára a válogatottban

Vágólapra másolva!
2009.04.03. 18:34
Walter Smith, a skót Rangers labdarúgócsapatának menedzsere leváltotta sorozatos fegyelmezetlenségei miatt a csapatkapitányi posztról a klublegendának számító középpályást, Barry Fergusont, ráadásul „bűntársával”, a kapus Allan McGregorral együtt kihagyta a keretből a Falkirk elleni bajnokiról. A két játékos elérte, hogy egy héten belül mind a válogatott, mind a rangerses karrierjük veszélybe került – illetve előbbinek vége is, mert a Skót Labdarúgó-szövetség döntése alapján soha többé nem ölthetnek nemzeti mezt.
Barry Ferguson és gesztusa: repült a válogatottból
Fotó: Reuters
Barry Ferguson és gesztusa: repült a válogatottból
Barry Ferguson és gesztusa: repült a válogatottból
Fotó: Reuters
Barry Ferguson és gesztusa: repült a válogatottból

A két labdarúgó a Hollandia elleni, vb-selejtezőn elszenvedett vereség után italozott, a házirend megsértéséért a szövetségi kapitány George Burley kihagyta őket az izlandiak elleni meccsről.

Ez sem volt elég: a lelátóra kényszerült Ferguson és McGregor a szigetországban súlyos inzultusnak számító fordított V-jelzést mutogatta a lelátón, ez pedig már sok volt klubedzőjüknek: Smith két hétre eltiltotta őket az első csapat edzéseinek látogatásától, és leváltotta Fergusont a csapatkapitányi posztról.

„Már az italozás miatt sem voltunk éppen boldogok, de a mutogatás végleg betett. Nagyot csalódtunk a játékosokban, a cselekedeteik rossz fényben tüntették fel a klubunkat” – nyilatkozta a menedzser.

„A legtöbb szurkolótársam egyetért a döntéssel. Elképesztő, hogy milyen ostobaságot műveltek a játékosok, el sem tudom hinni, hogy a skót válogatott és a Rangers csapatkapitánya ennyire meggondolatlan legyen” – mondta a Rangers-szurkolók szervezetének vezetője, David Edgar.

A glasgow-i kékek (eddigi) kapitányának nem az első konfliktusa ez az edzőkkel: Paul Le Guen egyszer már megfosztotta a karszalagtól. Az eset alapján mindenesetre az a következtetést le lehet vonni, hogy a Rangers Hírességek Csarnokába is beválasztott Fergusonnak, valamint klub- és válogatott társának ennél több esze is lehetett volna…

A Skót Labdarúgó-szövetség tette aztán igazán borzalmassá a két botrányhős napját: az SFA kora este közleményben tudatta, hogy sem Ferguson, sem McGregor nem léphet többé pályára a nemzeti csapatban. Az STV információi szerint az is elképzelhető, hogy egyikük sem játszhat a jövőben a Rangersben sem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik