Nagy küzdelem, és sima kivégzés a skót elitklubok rangadóján

Vágólapra másolva!
2007.10.20. 16:01
Magabiztos, háromgólos sikert aratott hazai pályán a Rangers a Celtic ellen a skót labdarúgó-bajnokság élvonalában. A tizedik forduló rangadóján Nacho Novo két gólt szerzett, mellette Barry Ferguson vette még be a vendégcsapat kapuját. A végeredmény: 3-0.
Nacho Novo kétszer is betalált
Reuters
Nacho Novo kétszer is betalált
Nacho Novo kétszer is betalált
Reuters
Nacho Novo kétszer is betalált

A találkozó előtt a Celtic három ponttal vezetett a Rangers előtt. A lefújás után már ugyanannyi pontja volt mindkét csapatnak, köszönhetően a hazai 3-0-s sikernek.

A kiegyenlített első félóra végén szerezte meg vezetést a hazai csapat. Ekkor Nacho Novo Alan Hutton remek beadását bólintotta Arthur Boruc kapujába.

A félidő folytatásában több gól nem esett a rangadón, egygólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben a Celtic megpróbált egyenlíteni, ám az újabb találatot ismételten a Rangers szerezte.

Az 56. percben Lee McCulloch lövését még blokkolta csapattársa Barry Ferguson, ám a középpályás kijavította "hibáját", és 11 méterről a kapuba juttatta a labdát.

Már ekkor is nehéz helyzetbe került a listavezető, a 78. percben azonban végleg eldőlt a három pont sorsa. Nacho Novo büntetőből szerezte meg saját maga második, míg csapata harmadik találatát, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

A mérkőzés egészében parázs hangulatban futballoztak a csapatok. Elsősorban a vereséget szenvedő Celtic játékosainak idegrendszere mondta föl a szolgálatot. Nem is meglepő, hogy amíg a hazaiak mindössze két, addig a vendégek kilenc sárga lapot zsebelhettek be.

SKÓT BAJNOKSÁG

  • 10. FORDULÓ:
  • Rangers-Celtic 3-0 (Nacho Novo 28., 79.-tizenegyesből. Ferguson 57.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik