Arsavin ügynöke kiborult a sajtóban keringő „sok marhaság miatt”

Vágólapra másolva!
2009.01.15. 20:23
A tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság után a nyári átigazolási piac egyik főszereplője volt Andrej Arsavin a Zenit és az orosz válogatott támadója. Arsavin ugyanis az osztrák-svájci közös rendezésű Eb-t követően lépten-nyomon hangoztatta, új csapatba szerződne, aztán maradt Szentpéterváron, vagyis semmi nem változott. Az oroszt a téli átigazolási időszakban is üldözik az európai élcsapatok, ám még semmi változás nem történt a nyári eseményekhez képest.
Lehet, hogy csönd lesz Arsavin körül?
Fotó: Imago (archív)
Lehet, hogy csönd lesz Arsavin körül?
Lehet, hogy csönd lesz Arsavin körül?
Fotó: Imago (archív)
Lehet, hogy csönd lesz Arsavin körül?

A legutóbbiakhoz képest a jövő hétig még biztosan nem is változik Arsavin státusza, vagyis marad a Zenitnél, legalábbis erre lehet következtetni menedzsere nyilatkozatában. Már feltéve, ha Denis Latcher éles hangú kirohanását nyilatkozatnak lehet tekinteni.

„Igazán csalódott vagyok a sok marhaság miatt, ami Andrejről, és az átigazolásáról megjelent a sajtóban az utóbbi időben. Ezért aztán úgy döntöttem, hogy a jövő hétig nem nyilatkozom róla” – hangzott Latcher dörgedelme.

Arsavin a tavalyi Európa-bajnokságon robbant be igazán a köztudatba, ám előtte még tavasszal történelme első UEFA-kupa-győzelmére vezette a szentpétervári Zenit csapatát. A nyári Eb után aztán alig múlt el nap az átigazolási időszakban, hogy valamely európai élcsapattal kapcsolatban szóba ne került volna az orosz neve – végül Arsavin maradt a Zenitnél.

Konkrét ajánlatot akkor csak a Barcelona tett érte – a játékosa maga mindig is hangoztatta, hogy a katalán brigád az kedvenc csapata –, ám a spanyol gigász 15 milliós ajánlatát az orosz klub elutasította.

A Barca mellett a Tottenham is élénken érdeklődött az orosz iránt, sok angol lap biztos forrásokra hivatkozva írta még a nyáron, hogy a londoniaknál folytatja pályafutását a 27 éves orosz kiválóság. A Spurs végül csapat- és honfitársát Roman Pavljucsenkót szerződtette – igaz, Arsavin sem került le a kívánságlistáról.

A lajstromba aztán a téli időszakra felkerült még egy sor élcsapat, hogy csak a néhányat említsünk az Inter, a Bayern München – természetesen – a Manchester City, és a Spurs mellett az Arsenal is.

Utóbbi egyébként az egyetlen, amely hivatalosan is elismerte, hogy megkezdte a kapcsolatfelvételt a szentpéterváriakkal a támadó átigazolásával kapcsolatosan, ám Arsene Wenger az ágyúsok edzője kevéssé volt derűlátó.

„Jelenleg még sehol nem tartunk a szerződtetésével, de remélem, hogy ez az átigazolási időszakból hátralévő 17 napban azért pozitív irányba változik” – fogalmazott a londoniak menedzsere.

Nos, a fentiek alapján talán érthető, hogy Denis Latcher miért akadt ki, hiszen tán már ő maga sem tudja, hogy melyik klub érdeklődése valós, és melyiké nem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik