Platini: Nekem a foci a fontos, a Wenger-féléknek pedig az üzlet

Vágólapra másolva!
2008.09.23. 08:06
Egy francia lapnak adott interjújában igen élesen és személyeskedő hangnemben bírálta honfitársa, Arsene Wenger futballhoz való hozzáállását Michel Platini. Az UEFA francia elnöke szerint az Arsenal menedzserének csak az üzleti érdekek lebegnek a szeme előtt.
Platini ezúttal Wengert bírálta
Fotó: Imago (archív)
Platini ezúttal Wengert bírálta
Platini ezúttal Wengert bírálta
Fotó: Imago (archív)
Platini ezúttal Wengert bírálta

Az európai futball első számú vezetője a Dauphiné Libéré című francia újságnak adott interjújában meglehetősen élesen bírálta az 1996 óta az Arsenal menedzsereként dolgozó honfitársát, Arsene Wengert.

Az újságírói felvetésre, mely szerint Wenger és több más szakember maradinak tartja az UEFA elnökét, amiért ellenzi a videobírók bevezetését, Platini így felelt: „Azért, mert én a futball érdekeit nézem, ő pedig az üzletét. Le kell állítani Wengert és ezt az egészet.”

A lap munkatársa azonban nem hagyta annyiban, és tovább feszegette a témát. „Ezek szerint soha nem lesz videobíró a labdarúgásban?” – szólt az újabb újságírói kérdés.

„Remélem. Boldog lennék, ha Wenger sohasem láthatna videobírót” – mondta mosolyogva, nem kevés éllel a prezident.

De ezzel még nem volt vége a személyeskedésnek, Platini egy másik témakör kapcsán is visszatért nem kifejezetten kedvelt honfitársához.

A zsurnaliszta ugyanis kíváncsi volt arra, hogy az UEFA-elnök hogyan vélekedik a Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójának legnagyobb meglepetéséről, a CFR Cluj 2–1-es római győzelméről.

„Ez a futball szépsége. De éppen ezt nem szeretik a Wenger-félék, mert ha a kicsik megverik a nagyokat, az rontja a bizniszüket” – dohogott Michel Platini.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik