Dzsudzsák Balázsék meccse elmaradt, Vadócz Krisztián gólt lőtt

Vágólapra másolva!
2008.03.09. 18:19
Biztonsági okokból a PSV Eindhoven Ajax elleni hazai rangadóját, a Venlo-Twente és az AZ-Feyenoord mérkőzést törölték a hétvégi programból. Dzsudzsák Balázsnak így nem szoríthattunk, a ligában szereplő többi magyar játékos csapata viszont pályára lépett, sőt Vadócz Krisztián gólt is szerzett.
Vadócz Krisztián joggal örül, megszerezte első gólját a NEC színeiben.
Vadócz Krisztián joggal örül, megszerezte első gólját a NEC színeiben.
Vadócz Krisztián joggal örül, megszerezte első gólját a NEC színeiben.
Vadócz Krisztián joggal örül, megszerezte első gólját a NEC színeiben.

A NEC Nijmegen szombaton Babos Gáborral és Vadócz Krisztiánnal a soraiban (mindketten végigjátszották a mérkőzést) a De Graafschap csapatát fogadta.

A forduló előtt a NEC mindössze négy ponttal előzte meg a tabellán a vendég együttest, így igazi alsóházi rangadóra került sor a De Goffert stadionban.

A találkozó 38. percében szereztek vezetést a hazaiak Brett Holman révén, majd a második játékrész 3. percében Vadócz Krisztián már kétgólosra növelte a Nijmegen előnyét.

A magyar középpályás Holmannal kényszerítőzött, majd a visszakapott labdát közelről a bal alsó sarokba helyezte. Vadócz Krisztiánnak ez volt az első élvonalbeli bajnoki találata, mióta a Honvédból külföldre szerződött.

A De Graafschap a bekapott gólok után nagyobb fokozatra kapcsolt, de Babos több alkalommal is bravúrral hárította a vendég kísérleteket. A 60. percben ugyan Tarvajarvi kapás lövésével szemben tehetetlen volt a magyar kapus, de csapata így is könnyedén győzött 3–1 arányban.

A NAC Breda még szombaton Fehér Csaba nélkül kapott ki 3–0 arányban a Heerenven vendégeként, míg a Roda Bodor Boldizsárral a csapatban szenvedett 4–1-es vereséget a Sparta Rotterdamtól. A magyar védő a 65. percben csereként lépett pályára.

Az elmaradt bajnokik közül az AZ-Feyenoord párharcot szerdán pótolhatják, a másik két mérkőzés új időpontjáról pedig később döntenek.

A 18 csapatos holland bajnokságot a PSV Eindhoven vezeti, a Breda negyedik, a Roda nyolcadik, a Nijmegen tizenegyedik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik