Robinho gólja döntötte el az Írország-Brazília találkozót

Vágólapra másolva!
2008.02.06. 22:55
Egygólos győzelmet aratott a brazil labdarúgó-válogatott Írország ellen Corkban. A találkozót eldöntő gólt a második félidőben szerezte a Real Madrid játékosa, Robinho.
Robinho gólja döntött Corkban
Reuters
Robinho gólja döntött Corkban
Robinho gólja döntött Corkban
Reuters
Robinho gólja döntött Corkban

A brazilok ellen pályára lépő ír csapatba bekerült Damien Duff is, a Newcastle szélsője utoljára tíz hónappal ezelőtt húzhatta magára a válogatott mezét. Bár az együttest több sérülés is gyengítette, Don Givens, a megbízott kapitány erős összeállításban küldhette pályára csapatát.

A brazil válogatottnál Dunga amolyan kísérleti gárdát küldött pályára, hiányzott több megszokott név az összeállításból.

A mérkőzés elején tapogatózó játék folyt, Shay Givennek és Julio Cesarnak sem kellett komolyabban közbeavatkoznia. A 15. percben egy Diego-Richard Dunne összecsapás után büntetőt reklamáltak a vendégek, ám a játékvezető, a svájci René Rogalla továbbot intett.

Nem sokkal később Luis Fabiano állhatott egyedül szemben Givennel, ám a játékvezető ezúttal sem kedvezett a braziloknak, hiszen les miatt megállította a támadást.

A félidőben nem született gól, az írek pedig a 61. percben hagyták ki addigi legnagyobb lehetőségüket: Kevin Kilbane szépen ment el a bal oldalon, beadása azonban kicsit Kevin Doyle mögé ment, és a Reading csatára nem igazán tudta irányítani a fejest, a labda a háló tetején landolt. Két perc múlva Luis Fabiano küldte gyönyörű mozdulattal kapura a labdát, ám Given bravúrral hárított.

A 67. percben megtört a jég, megszerezte a vezetést a brazil válogatott: Luis Fabiano remek labdával szolgálta ki Robinhót, és a Real Madrid játékosa nem hibázott, 10 méterről a hálóba lőtt.

A mérkőzés hátralévő részében is a brazilok irányítottak, Luis Fabianónak volt még egy helyzete, de az eredmény már nem változott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

  • Írország - Brazília 0-1 (Robinho 67.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik