Capdevila góljával a hajrában verték meg a spanyolok a franciákat

Vágólapra másolva!
2008.02.06. 23:29
Egyetlen góllal nyert a spanyol labdarúgó-válogatott Franciaország legjobbjai ellen felkészülési mérkőzésen Malagán. A hazaiak gólját Joan Capdevila szerezte egy szöglet után a mérkőzés hajrájában. Bojan Krkic gyomorproblémák miatt nem mutatkozott be Luis Aragones együttesében.
Joan Capdevila első reakciója a gól után
Reuters
Joan Capdevila első reakciója a gól után
Joan Capdevila első reakciója a gól után
Reuters
Joan Capdevila első reakciója a gól után

Gyomorproblémák miatt nem került a kezdőcsapatba a franciák ellen Bojan Krkic, a Barcelona fiatal csatára, és ez azért volt fontos, mert azt már a meccs előtt tudni lehetett, hogyha a játékos szerephez jut a találkozón, akkor megelőzi Angel Zubietát, és ő lesz minden idők legfiatalabb spanyol válogatott játékosa. Ez azonban nem történt meg.

A Barca támadójával ellenben azonban a mérkőzés elejétől a pályán volt Albelda, akinek a beállítása azért is meglepő, mert mostanság klubcsapatánál , a Valenciánál nem számít rá Ronald Koeman vezetőedző.

Az első negyedórában a franciák részéről Anelka, míg a spanyolokéról Xavi próbálkozott lövéssel, azonban mindkét játékos próbálkozása elkerülte a kaput.

A huszonharmadik percben aztán Luis Aragonesnek le kellett cserélnie egyik legnagyobb sztárját, Fernando Torrest, aki megsérült, és helyére Joaquin állt be.

A szünetig egyik csapatnak sem sikerült nagyobb helyzetet kialakítania, így a csapatok gólnélküli döntetlennél vonulhattak az öltözőbe.

A pihenő után a spanyolok játszottak enyhe mezőnyfölényben, ami egy Iniesta és egy Villa-próbálkozáson mutatkozott meg a legjobban, azonban a hazaiaknak a gólra a hajráig kellett várniuk.

Ekkor egy kisszögletet követően Iniesta lőtt középre, amely némi szerencsével került Capdevila elé, aki közelről szerezte meg a mérkőzés egyetlen találatát.

A hosszabbítás pillanataiban még Henry és Benzema is kiegyenlíthetett volna, azonban mindkét támadó hibázott, így a spanyolok nyerték a találkozót.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Spanyolország - Franciaország 1-0 (0-0)
G.: Capdevila (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik