Egyre népszerűbb a sportág, nagyszerű játék az óév utolsó tornáján

Vágólapra másolva!
2008.01.05. 14:30
Címkék
Eredményes évet zárt a Magyar Jorkyball Szövetség, a forradalmian új sportág 2007-ben tört be hazánkba, s napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra egyre népszerűbb. Ezúttal az óév utolsó versenyére, az évad egyben legszínvonalasabb versenyére, a IV. Hétközi Kupára tekintünk vissza, melyet a Piros Mogyorós csapata végül százszázalékos teljesítménnyel nyert meg.
Óriási küzdelem, átlag feletti színvonal
Óriási küzdelem, átlag feletti színvonal
Óriási küzdelem, átlag feletti színvonal
Óriási küzdelem, átlag feletti színvonal

December 20-án, a Lurdy Házban öt kiváló jorkyball együttes csapott össze, valamennyi találkozó ismérve az óriási küzdelem és az átlagfeletti színvonal volt. Ezt mi sem bizonyít jobban, minthogy tíz meccsből nyolc csak három szettben dőlt el.

Erre a jorkyball hazai történetében eddig egyetlen tornán sem volt példa. Ehhez persze az kellett, hogy öt olyan csapat nevezzen, amelyek egytől egyig rendelkezik kellő rutinnal és ismeri a technikai trükkök széles repertoárját.

Kupagyőztes a Piros Mogyorós
Kupagyőztes a Piros Mogyorós
A kupagyőztes Piros Mogyorós csapata ugyan megnyerte az összes mérkőzését, de mindig nagyon meg kellett küzdenie a győzelemért. Három meccset is csak három szettben nyert meg, és a negyedik is finoman szólva sem volt sétagalopp (7-4 és 7-5 a Geronimo ellen).

A Crystal Palack hozta a tőle megszokott, erőteljes játékát, de a Geronimo ellen nagy küzdelemben így is alulmaradt. A vereség ellenére mégis riválisa előtt zárt, pontszámban megelőzte. Ezt annak köszönhette, hogy egyszer sem kapott ki 2-0-ra, egyszer viszont szettveszteség nélkül tudott diadalmaskodni. (A mérkőzések két nyert szettig tartanak, a 2-0-s sikerért három, a 2-1-s sikerért pedig két pont jár. A 2-1-s vereség pedig egy pontot eredményez.)

A Geronimo kiváló játékkal háromszor győzött és egyszer kikapott, de elkövette azt a „hibát”, hogy egyszer sem tudott 2-0-ra győzni, így a dobogó harmadik fokára szorult. Persze ez az ellenfeleken is múlott.

A jorkyball kupák történetében soha sem végzett olyen erős csapat a negyedik helyen, mint a Friss-Hús. Korábban ilyen játékerőt felvonultató alakulat mindig legalább az első háromban zárt. A Friss-Hús valamennyi ellenfelének méltó riválisa volt, teljesítménye reményteli a jövőre nézve.

Ugyanez mondható el a Tipp Bull csapatáról is. Mindenkivel szoros, kiegyenlített meccset vívott az együttes, nüanszokon múlott, hogy végül valamennyi párharcot elbukta, igaz valamennyi ellenfelétől „elcsent” egy-egy szettet.

A Tipp Bull a kupagyőztes Piros Mogyoróssal különösen nagy csatát vívott, miután 7-1-re megnyerte az első szettet, a másodikban 6-6-nál egyetlen gól kellett volna, hogy legyőzzék az esélyesebbnek tartott riválist. De a kulcsfontosságú gólt a Piros Mogyorós szerezte, majd a döntő szettet is hozta, bár csak 8-6-ra. Óriási meccs volt.

Minden idők (ez Magyarországon még csak közel egy év) legjobb, legküzdelmesebb és legmagasabb színvonalú kupája volt. Kiváló meccsek, látványos gólok, magas szintű védekezés. És persze emellett minden más, ami a jorkyball állandó velejárója: jókedv, fair-play, és baráti viszony a csapatok között.

IV.HÉTKÖZI JORKYBALL KUPA, LURDY-HÁZ

2007 December 20., I.o., Résztvevő csapatok száma: 5
1.forduló:
CRYSTAL PALACK TIPP BULL 2-1 (7:5, 5:7, 7:4)
PIROS MOGYORÓS GERONIMO 2-0 (7:4, 7:5)
2.forduló:
CRYSTAL PALACK FRISS-HÚS 2-0 (7:6, 7:2)
GERONIMO TIPP BULL 2-1 (7:5, 3:7, 7:5)
3.forduló:
GERONIMO CRYSTAL PALACK 2-1 (7:4, 6:7, 7:3)
PIROS MOGYORÓS FRISS-HÚS 2-1 (7:4, 5:7, 7:4)
4.forduló:
PIROS MOGYORÓS TIPP BULL 2-1 (1:7, 7:6, 8:6)
GERONIMO FRISS-HÚS 2-1 (7:6, 4:7, 7:5)
5.forduló:
PIROS MOGYORÓS CRYSTAL PALACK 2-1 (7:5, 6:7, 10:8)
FRISS-HÚS TIPP BULL 2-1 (5:7, 7:3, 7:3)
A TORNA VÉGEREDMÉNYE:
1. PIROS MOGYORÓS 4 4 - - 8-3 9 pont
2. CRYSTAL PALACK 4 2 - 2 6-5 7 pont
3. GERONIMO 4 3 - 1 6-5 6 pont
4. FRISS-HÚS 4 1 - 3 4-7 4 pont
5. TIPP BULL 4 - - 4 4-8 4 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik