U17-s vb: a spanyolok döntősök, de Bojan Krkic nélkül játszanak

Vágólapra másolva!
2007.09.05. 16:18
A Dél-Koreában zajló U17-s korosztályos labdarúgó-világbajnokságon az első elődöntőben Spanyolország a hosszabbításban verte Ghána együttesét és jutott elsőként a sorozat fináléjába. Az elődöntő utolsó másodperceiben kiállított Bojan Krkicet nélkülöző spanyolok ellenfele a döntőben a Nigéria-Németország mérkőzését győztese lesz
A mérkőzés kulcsfigurája, Bojan Krkic: döntő gól, majd piros lap a hajrában
Reuters
A mérkőzés kulcsfigurája, Bojan Krkic: döntő gól, majd piros lap a hajrában
A mérkőzés kulcsfigurája, Bojan Krkic: döntő gól, majd piros lap a hajrában
Reuters
A mérkőzés kulcsfigurája, Bojan Krkic: döntő gól, majd piros lap a hajrában

Az elődöntő első félidejében az afrikaiak akarata érvényesült, akik végig mezőnyfölényben futballoztak és sokkal közelebb jártak ellenfelük kapujához, illetve a gólszerzéshez, mint a spanyolok.

A második félidő is hasonlóképpen alakult, de a jó fizikumú és játékban is remek ghánaiak ellen a kontráikban bízó spanyoloknak sikerült gólt szerezniük: egy baloldali beadást Dani Aquino elsőre még rosszul talált el, de másodjára a felpörgő labdát már a jobb felsőbe vágta.

A hátrányba került afrikaiak 12 perc múlva egyenlítettek: Adams egy kiugratással tört be a tizenhatoson belülre, majd 11 méterről, elemi erővel lőtte ki a jobb alsót. Védhetetlen lövés volt.

Mivel a rendes játékidőben nem született döntés, jöhetett a túlóra. A csapatok fáradtak, az iram is alább hagyott, komoly helyzetek nem is alakultak ki egyik oldalon sem. A 116. percben aztán egy jobboldali spanyol szabadrúgás után az ibériai játékosok beszaladtak a ghánai kapu elé, csak kulcsemberük, a házi gólkirály Bojan Krkic mozgott visszafelé lőhetett abszolút ziccerben a tizenegyes pontról. Rosszul eltalált, szerencsés lövése végül a lábak sűrűjén átsuhanva a hálóban kötött ki.

Már csak másodpercek voltak a mérkőzésből, amikor a Barcelona fiatalja megkapta második sárga lapját, így kiállították. Az érintett és a komplett spanyol csapat a lefújást követően nem a győzelemnek és a továbbjutásnak örült, hanem a játékvezetőn kérte számon a kiállítását, aki nélkül győzelmi esélyeik a döntőben igencsak megcsappantak.

DÉL-KOREA, U17-S VILÁGBAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐ:
Spanyolország – Ghána 2-1 (Dani Aquino 67., Bojan Krkic 116., ill. Adams 79.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik