Christian Pander újonc létére győztes gólt lőtt a Wembleyben

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 23:25
A német labdarúgó-válogatott 2-1-re verte Angliát a Wembley-stadionban. Bár Lampard révén még a háromoroszlánosok szereztek vezetést, előbb Kuranyi használta ki Robinson hibáját, majd az újonc Christian Pander lövése kötött ki az angol hálóban.
Az újonc Christian Pander (jobbra) a mérkőzés hőse lett
Reuters
Az újonc Christian Pander (jobbra) a mérkőzés hőse lett
Az újonc Christian Pander (jobbra) a mérkőzés hőse lett
Reuters
Az újonc Christian Pander (jobbra) a mérkőzés hőse lett

A szerdai mérkőzések legnagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzését a Wembley-stadionban rendezték, Anglia Németországot fogadta.

Mindkét válogatott több tartalékkal vágott neki a mérkőzésnek. A hazaiaknál Gerrard és Rooney, a vendégeknél Frings, Ballack és Klose sem léphetett pályára.

A kilencedik percben Richards indult el befelé, majd szépen tálalt Lampard elé. A Chelsea középpályása a jobbösszekötő helyéről lövésre szánta el magát, és a labda a rövid felső sarokban kötött ki.

A német csapat nehezen vette fel a mérkőzés ritmusát, de a 26. percben így is sikerült az egyenlítés: Bernd Schneider jobbról ívelt középre, de a labda olyan mély volt, hogy az még Robinson kapust is meglepte. Az angol hálóőr kétségbeesve lépett vissza a gólvonal felé, és középre tolta ki a labdát, balszerencséjére éppen Kuranyi elé, aki közelről a hálóba helyezett.

A 40. percben az újonc Pander nagy pillanata érkezett el: a Schalke balhátvédje 20 méterről nagy lövést küldött kapura, és a labda a bal felső sarokba vágódott. A lefújás előtt még egyenlítési lehetőséget szalasztott el az angol csapat, Lehmann pont Owenre ütött ki egy labdát, de hatalmas szerencséjére a Newcastle csatára az üres kapu helyett az oldalhálóba lőtt…

Steve McClaren a szünetben le is vette a pályáról hibázó kapusát, valamint Rio Ferdinandot, David James és Wes Brown jött ki a folytatásra. Később Crouch beállításával a támadójátékot is megpróbálta feljavítani a kapitány.

A 66. percben a csereként beállt Dyer rontott ziccert, egy jobb oldali beadást öt méterről a kapu mellé helyezett. A 77. percben Lahm akadályozta meg a gólt, John Terry szöglet utáni fejesét a gólvonalról tisztázta.

Az angol csapatnak nem sikerült az egyenlítés, a Nationalelf győzelemmel távozott a Wembleyből.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

  • Anglia - Németország 1-2 (Lampard 9. ill. Kuranyi 26., Pander 40.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik