Frank Lampard lehet Kompany utódja a Burnley-nél – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2024.05.31. 11:38
Frank Lampard válthatja Vincent Kompanyt a Burnley kispadján (Fotó: Getty Images)
A Chelsea legendája, Frank Lampard veheti át az angol labdarúgó-másodosztályba visszaeső Burnley irányítását, azok után, hogy a csapatot vezető Vincent Kompany a német rekordbajnok Bayern Münchenhez távozott.

A Burnley Vincent Kompany megüresedett posztjára ideiglenesen a játékosként többek között a Newcastle-nál, a Liverpoolnál és a Manchester Citynél is megforduló Craig Bellamyt nevezte ki, ám a The Athletic úgy értesült, hogy a legutóbb a Chelsea-nél dolgozó Frank Lampard lehet a végleges megoldás.

A 45 éves egykori kiváló középpályás edzői pályája egyelőre nem mondható túl sikeresnek, visszavonulása után a Chelsea utánpótlásában kezdett edzősködni, majd egy idény után a Derby Countyhoz ment, ahol 57 meccsen irányította a csapatot. Ezt követőn másfél évig volt korábbi klubja, a Chelsea menedzsere, s ekkor nem is szerepeltek rosszul, hiszen 84 mérkőzésen átlagosan 1.75 pontot szerzett csapatával. Lampard 2021 januárjában távozott, majd egy évvel később lett az Everton menedzsere, melyet mindössze 44 találkozón irányított, mielőtt távozott volna a liverpooliaktól.

A játékosként 106-szoros angol válogatott ikon ugyan a 2022–2023-as idény végén a menesztett Graham Potter helyére 11 meccs erejéig visszatért a Stamford Bridge-re, de nem véglegesítették. Azóta nem volt csapata, ám a The Athletic szerint ez nem lesz sokáig így, ugyanis a Burnleynél Lampard jelölt a menedzseri posztra.

A lap megjegyezte, hogy a Nottingham Forestet korábban irányító Steve Cooper határozottan kijelentette, nem lesz a Burnley menedzsere.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik