Egymás ellen bizonyíthatnak a sokat bírált szövetségi kapitányok

Vágólapra másolva!
2007.06.27. 11:25
Csütörtök hajnalban bemutatkozik a brazil és a mexikói válogatott is a Copa Americán. Ez a mérkőzés mindkét szövetségi kapitánynak bizonyítási lehetőség, ugyanis Dungát és Hugo Sanchezt is élesen bírálják saját hazájában.
Carlos Dunga
Reuters
Carlos Dunga
Carlos Dunga
Reuters
Carlos Dunga

Ronaldinho és Kaká pihenőt kért, Zé Roberto lemondta a válogatottságot, Ronaldo nem kapott meghívót, Lúcio pedig sérülés miatt nem lesz ott a brazil válogatott keretében a Copa Americában. Carlos Dunga szövetségi kapitánynak így abból kell főznie, ami maradt (persze azért elég jó az alapanyag Brazíliában), de az egykori világbajnok sok kritikát kap.

„A Copa Americára nevezett csapat eléggé aggasztó” – írta Juca Kfouri, az egyik legtekintélyesebb brazil újságíró.

De nem csak a média érzi így, az egykori kiváló játékosok sem Dunga mellett állnak. Tostao, az 1970-es világbajnok csapat tagja egy olyan szakvezetőt látna inkább a selecao élén, akinek nagyobb a tudása, míg Socrates szerint a kapitány nagyon rosszul válogat, ismeretlen játékosokkal tölti fel a keretet.

Dunga viszont nem ért egyet a kétkedőkkel:
„Profi csapatom van. Ezek a játékosok lemondtak a pihenésükről, hogy itt lehessenek a tornán.

Az első ellenfél Mexikó lesz, ahol Hugo Sanchez szövetségi kapitányt is komoly támadások érik. A mindössze hat hónapja kinevezett szakvezető türelmet kért a közvéleménytől.

„Ezt játékosként is átéltem. Amikor Európába kerültem, akkor is időre volt szükségem a beilleszkedésre, ez szövetségi kapitányként sincs másképp. Türelmet kérek!” – nyilatkozta Sanchez.

„Ha egy olyan ember megkapta ezt, aki nem is volt mexikói, azt hiszem, én is többet érdemlek” – utalt elődjére, Ricardo La Volpéra.

A mexikói válogatott a most befejeződött Arany Kupán 2-1-es vereséget szenvedett az Egyesült Államok elleni döntőben, de az előző meccseken sem ment a játék: a nyolc emberrel játszó Costa Ricát csak 1-0-ra győzte le, és a Guadaloupe ellen is csak egy gól döntött a mexikóiak javára.

VIDEÓ A 2007-ES COPA AMERICÁRÓL


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik