Juan Roman Riquelme varázslata argentin diadalt eredményezett

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 08:10
A Villarrealtól kölcsönkapott Juan Roman Riquelme a második félidőben két gólt szerzett, így a Brazíliában 2-0-s diadalt arató Boca Juniors 5-0-s összesítéssel hódította el a Gremióval szemben a dél-amerikai labdarúgócsapatok legértékesebb klubtrófeáját, a Libertadores-kupát. Az argentin együttes hatodik alkalommal bizonyult a sorozat legjobbjának, ezzel alaposan megközelítette az örökranglistát vezető Independientét (7).
Társai ünneplik a két gólos Riquelmét
Reuters
Társai ünneplik a két gólos Riquelmét
Társai ünneplik a két gólos Riquelmét
Reuters
Társai ünneplik a két gólos Riquelmét

LIBERTADORES-KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ


GREMIO BOCA JUNIORS
Saia Caranta
Patricio Ibarra
William Diaz
Teco Morel
Lucio Rodriguez
Diego Souza Ledesma
Lucas Banega
Gavilan Cardozo
Tcheco Riquelme
Carlos Eduardo Palacio
Tuta Palermo
Gólszerző: Riquelme (69., 81.)
Cserék: Teco helyett Schiavi (35.), Techeco helyett Amoroso (a szünetben), Tuta helyett Everton (70.), illetve Cardozo helyett Battaglia (59.), Banega helyett Orteman (82.), Palacio helyett Boselli (87.)
Sárga lap: Ledesma (34.), Diego Souza (50.), Lucas (70.), Schiavi (84.), Lucio (88.)

A Boca Juniors a múlt héten hazai pályán 3-0-s sikert aratott Martin Palermo, Riquelme és Ledesma találataival. Így nagy esélyesként utazott Brazíliába, ahol csodában reménykedtek a szurkolók.

A kétszeres Libertadores-kupa győztes Gremio bravúrjában 45 ezren reménykedtek a helyszínen, de a szurkolóknak csalódniuk kellett. Pedig ők mindent megtettek, a visszavágó előestéjén sokan mentek a Boca szállásának közelébe, tűzijátékkal próbálták álmatlanságra bírni a vendégeket.

A kezdés előtt a drukkerek kifütyülték az argentin himnuszt, de ezzel sem tudták kizökkenteni a nagy riválist. A Boca Juniors futballistái már az első félidőben is nyugodtan játszottak, míg a Gremio zaklatottan próbált „fogást találni” az ellenfelen.

A brazilok legnagyobb helyzetét az első játékrész hajrájában Diego Souza hibázta el, majd a fordulás után Rolando Schiavi fejese a lécen csattant.

A 69. percben a Boca Juniors végleg eldöntötte a döntő sorsát, Riquelme távolról talált a kapuba. A zseniális képességű irányító a 81. percben ismét eredményes volt, Rodrigo Palacio lövése után a Sebastian Saia kapusról kipattant labdát vágta a hálóba.

A 85. percben újabb gólt szerezhetett volna az argentin gárda, de az 1999-es Copa Americán egy találkozón három büntetőt elhibázó Martin Palermo elhibázta a Schiavi szabálytalansága után megítélt 11-est.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik