Ronaldinhóék most nem parádéztak, de nyertek a ghánaiak ellen

Vágólapra másolva!
2007.03.27. 22:11
Címkék
A hétvégi Chile elleni 4-0-s kiütéses siker után a brazil válogatott Ghána nemzeti tizenegyével találkozott a stockholmi Rasunda stadionban. Küzdelmes mérkőzésen a CSZKA Moszkva csatárának találata biztosította be az egygólos győzelmet a braziloknak. Az eredmény igazából egyik válogatottnak sem adhat okot csalódásra.
Ronaldinho (jobbra) és társai most kevesebbet brillíroztak
Ronaldinho (jobbra) és társai most kevesebbet brillíroztak
Ronaldinho (jobbra) és társai most kevesebbet brillíroztak
Ronaldinho (jobbra) és társai most kevesebbet brillíroztak

RONALDINHO MÉRKŐZÉSVÉGI NYILATKOZATA

"Elégedett vagyok a győzelemmel, még ha most kevesebb gólt is szereztünk. Teljesen más mérkőzés volt a hétvégihez képest, és fáradtabb is volt a csapat, de örüljünk, hiszen nyertünk."
Dunga kapitány négy helyen változtatott a szombati mérkőzéshez képest: Daniel Alves, Gilberto, Elano, és Fred helyett Ilsinho, Kléber, Mineiro, és Vagner Love kapott most lehetőséget a kezdő összeállításban.

Ghánának a jövő év elejéig van ideje arra, hogy összeálljon az ideális kerete, az ország rendezheti ugyanis a 2008-as Afrika-kupát, s addig komolyabb tétmérkőzést nem is játszanak az afrikaiak.

A két válogatott a tavalyi németországi világbajnokságon is találkozott egymással, akkor a brazilok győztek 3-0-ra.

Az első percekben máris aktivizálták magukat a brazilok, Ronaldinho és Vagner Love is eljutott a ghánai kapu elé, ám az afrikai védők ekkor még útjukat állták.

A 10. percben máris cseréltek az afikaiak: Tachi-Mensah váltotta a vb-n kiváló formát mutató Asamoah Gyant.

Alig több, mint negyedórát kellett várniuk a gólra a joga bonito híveinek: Ronaldinho szögletét Kaká csúsztatta meg a rövid oldalon, így a labda Luciónál landolt, s a védő beadását nagy helyzetben Vagner Love bólintotta a hálóba.

Nem sokra rá Julio Cesar kapus ápolása miatt állt a játék három percig.

A 23. percben Tachi-Mensah került helyzetbe, de elügyetlenkedte a befejezést, majd öt percre rá Robinho lövése kerülte el nem sokkal a kaput.

Az első félóra mozgalmas játéka után kissé visszavettek a csapatok, hogy aztán a 44. percben egy varázslatos brazil akció következzen: Kaká és Ronaldinho összjátéka után Vagner Love lőhetett ballal 10 méterről, de lövésének útját állta Kingston kapus.

A második játékrész elején a ghánaiak mutatkoztak aktívabbnak. Először a középpályás Kingson, majd Muntari tesztelte Julio Cesar reflexeit.

A 65. percben aztán végre brazil helyzet következett, de Kaká távoli lövése nem okozott gondot a ghánai hálóőrnek.

A 78. percben Dramani ütközött össze csúnyán a kevéssel azelőtt Ilsinho helyén pályára lépő Daniel Alvesszel, s mivel volt már egy sárga lapja a ghánainak, ezért a második sárga mellett a piros lapot is felmutatta neki a játékvezető.

A mérkőzés vége már nem hozott nagy izgalmakat, a két szakvezető számos cserejátékosnak adott lehetőséget a bizonyításra. A brazilok színeiben pályára lépett az utolsó húsz percben Elano, Ricardo Oliveira, Diego és Dudu is.

BARÁTSÁGOS VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS

BRAZÍLIA – GHÁNA 1-0 (1-0)
Stockholm, vezette: Peter Fröjdfeldt (svéd)
BRAZÍLIA
Julio Cesar – Ilsinho (Daniel Alves az 59., Dudu Cearense a 80.), Lúcio, Juan, Kléber – Gilberto Silva (Josué a 46.), Mineiro – Kaká (Elano a 69.), Ronaldinho, Robinho (Diego a 76.) – Vágner Love (R. Oliveira a 72.).
Szövetségi kapitány: Carlos Dunga
GHÁNA
R. Kingston – Pantsil, Dickoh, Mensah, Sarpei – E. Addo (D. Boateng a 74), L. Kingston (Kumodzi a 74), Dramani, Annan (Arthur a 90.), Muntari – Asamoah Gyan (Tachie Mensah a 10.)
Szövetségi kapitány: Claude Le Roy
Gólszerző: Vágner Love (17.)
Sárga lap: Mineiro (56.), R. Kingston (78.)
Kiállítás: Dramani (78.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik