Pelé szerint a mexikóiak nyerik a 2010-es világbajnokságot

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 18:59
Címkék
Pelé szerint a mexikói labdarúgó-válogatott három év múlva, a dél-afrikai világbajnokságon csúcsra érhet, a Fekete Gyöngyszem szerint a közép-amerikai gárda a vb-trófea egyik fő várományosa. Az aztékok a venezuelai rendezésű Copa America nyitányán összecsapnak Brazíliával, a 66 esztendős élő legenda úgy véli nehéz mérkőzésre számíthat a selecao.
Pelé szerint 2010-ben a mexikói nemzeti csapat révbe érhet
Pelé szerint 2010-ben a mexikói nemzeti csapat révbe érhet
Pelé szerint 2010-ben a mexikói nemzeti csapat révbe érhet
Pelé szerint 2010-ben a mexikói nemzeti csapat révbe érhet

”A változás szembetűnő, az évek során hihetetlenül sokat fejlődött a mexikói futball” – nyilatkozta az aztékok földjén töltött hétvégét összegezve a brazilok élő legendája, majd hozzátette: ”Hugo Sánchez az együttes élén nagyszerű munkát végez, az ő személye további fellendülést hozhat.”

”Ki merem jelenteni, a mexikói válogatott a végső sikerre is esélyes a 2010-es világbajnokságon” – szögezte le a Fekete Gyémánt.

A közép-amerikai gárda bár többször is várakozáson felüli produkcióval rukkolt ki a világbajnokságok történetében, ugyanakkor a negyeddöntőn túl még egyetlen alkalommal sem jutott.

A legutóbbi, németországi viadalon, már a legjobb nyolc közé jutás sem sikerült Mexikónak, miután Jose Pekerman argentin válogatottja megálljt parancsolt a nyolcaddöntőben.

A brazil nemzeti csapat az idei, Venezuelában rendezendő Copa America küzdelmei során már a nyitányon összecsap az aztékokkal, Pelé szerint a selecao rendkívül nehéz mérkőzésre számíthat.

”Mindig nagy küzdelemre van kilátás, ha Mexikó az ellenfél. Ráadásul a rivális kulcsjátékosai már évek óta együtt játszanak, a tapasztalat mindenképpen mellettük szól, hiszen a brazil csapat éppen generációváltáson esik át."

Brazília és Mexikó eddig harmincháromszor csapott össze, a mérleg nyelve egyértelműen a dél-amerikaiak felé billen. A selecao tizenkilencszer győztesen hagyta el a játékteret, hat döntetlen mellett nyolc mexikói siker született.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik