Louis van Gaal az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya lehet

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 11:26
Címkék
Louis van Gaal neve is felmerült lehetséges ausztrál szövetségi kapitányként. A holland szakember még nem tudja, hogy elvállalja-e a feladatot, ha felkérik, mivel más lehetőségei is vannak.
Louis van Gaal
Louis van Gaal
Louis van Gaal
Louis van Gaal
Új szövetségi kapitányt keres az ausztrál labdarúgó-válogatott, miután Graham Arnold a júliusi Ázsia-játékok után búcsúzik a nemzeti tizenegy éléről. Guus Hiddink egykori segítője a világbajnokság után vette ideiglenesen a holland szakembertől a csapatot.

Lehetséges, hogy újabb holland edző kerül a válogatott élére, ugyanis Louis van Gaalt tartják a legesélyesebbnek a posztra.

Ben Buckley, az ausztrál szövetség ügyvezető igazgatója azonban úgy nyilatkozott a The Age című újságnak, hogy Van Gaal csak az egyike a több neves szakembernek, akik közül választanak.

Az Ajax Amsterdammal korábban BL-t nyerő szakvezető Van Gaal nagy vágya egyébként, hogy eljusson a világbajnokságra.
„Engem mindig érdekeltek a nagy kihívások, és az ausztrál válogatott vezetése érdekes feladat lenne. 2002-ben sajnos lemaradtam a világbajnokságról a holland válogatottal, ezen kívül már mindent megnyertem.”

Van Gaal hozzátette, hogy még nem döntött arról, vállalná-e a posztot, mivel vannak más ajánlatai is.
„Én mindig nyerni akarok, de reálisan nézve az ausztrál válogatottnak nincs esélye, hogy aranyérmet szerezzen a világbajnokságon. Őket még nem lehet az argentin vagy a spanyol válogatottal egy szinten említeni.”

Ausztráliában egyébként nagy az elvárás a válogatottal szemben, ugyanis szeretnék felülmúlni a 2006-os világbajnokságon mutatott produkciót, amikor bejutottak a nyolcaddöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik