Gála: Zidane nem akar egy csapatban szerepelni Materazzival

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 19:47
Címkék
Nem hajlandó egy csapatban játszani Marco Materazzival Zinedine Zidane az Európai Közösség megalapítását jelentő 1957-es római szerződés 50. évfordulója alkalmából rendezendő Manchester United–Európa XI mérkőzésen az Old Traffordon.

Bár Zidane nem adott magyarázatot arra, miért nem fogadja el a meghívást, a kommentárok szerint Materazzi miatt marad távol.

A világ- és Európa-bajnok, aranylabdás futballistának a tavalyi németországi világbajnokság döntője volt az utolsó mérkőzése, de a találkozó keserű élmény maradt számára.

Az Olaszország–Franciaország finálé hosszabbításában ugyanis Marco Materazzi Zidane családjára tett sértő megjegyzéseket, és az algériai származású középpályás megtorlásul fejjel nekirohant az olasz védő mellkasának.

Marcello Lippi, az Európa XI szakvezetői feladatait ellátó edző – a világbajnok olasz válogatott volt szövetségi kapitánya – ugyanakkor hangsúlyozta: úgy gondolja, Zidane visszautasító válasza nem személyes okokkal magyarázható.

„A meghívót az UEFA küldte, nem én, de az tuolsó pillanatban nemleges válasz érkezett vissza” – mondta Lippi az eseményt megelőző sajtótájékoztatón.

A gálamérkőzéssel egyébként nem csupán a római szerződés aláírását ünneplik, hiszen a Manchester United is 1957-ben kezdte el szereplését a kontinentális kupaporondon.

AZ EURÓPA XI NEVŰ CSAPAT KERETE:
Kapusok: Oliver Kahn, Grégory Coupet, Iker Casillas
Védők: Paolo Maldini, Jamie Carragher, Eric Abidal, Lilan Thuram, Carles Puyol, Marco Materazzi, Fabio Grosso
Középpályások: Gianluca Zambrotta, Steven Gerrard, Juninho Pernambucano, Florent Malouda, Luis Miguel, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo
Csatárok: Ronaldinho, Ronaldo, Alessandro Mancini, Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik