Vb 2014: Scolari újra brazil kapitány lenne

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2006.12.27. 17:56
Címkék
Luiz Felipe Scolari, a portugál labdarúgó-válogatott brazil szövetségi kapitánya szerint csodálatos lenne, ha Brazíliában rendeznék meg a 2014-es világbajnokságot, és újra ő irányíthatná hazája nemzeti csapatát.

"Ki utasítana vissza egy ilyen fantasztikus ajánlatot? Számomra óriási megtiszteltetés lenne, hiszen nincs felemelőbb feladat annál, mint amikor egy tréner a rendező ország válogatottját készíti fel a világbajnokságra" - nyilatkozta Scolari.

A brazil együttessel 2002-ben vb-aranyérmet szerző Scolari Portugáliában nagy népszerűségnek örvend, amióta a 2004-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon a döntőig vezette az együttest, amely második lett. A nyári németországi vb-n a gárda a bronzmérkőzésen 3-1-re kapott ki a németektől. A tréner megbízatása a 2008-as Eb végéig szól.

A 2014-es vb-t a nemzetközi szövetség (FIFA) rotációs elvének megfelelően elvileg Dél-Amerikában rendezik. A 2003-as voksoláskor a szubkontinens országai egyöntetűen támogatták Brazíliát, mint egyetlen kandidálót - a brazilok két hete be is nyújtották pályázatukat -, időközben azonban a kolumbiaiak is hivatalosan jelentkeztek.

A FIFA jövő novemberben jelöli ki a nyolc év múlva sorra kerülő vb helyszínét. 2010-ben a Dél-afrikai Köztársaság lesz a házigazda.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik