Rajtol az argentin bajnokság

Vágólapra másolva!
2006.08.03. 16:31
Címkék
Több neves külföldi válogatott futballista is érkezett az argentin futballba, valamint rutinos játékosok is visszatértek az országba, vagy azon belül váltottak klubot. Összeállításunkban megpróbáljuk összefoglalni az átigazolási szezon „jövés-menéseit”.
Verón (jobbra) az Intertől érkezett az Estudianteshez
Verón (jobbra) az Intertől érkezett az Estudianteshez
Verón (jobbra) az Intertől érkezett az Estudianteshez
Verón (jobbra) az Intertől érkezett az Estudianteshez

Nagy számban érkeztek külföldiek is az országba: a légiósok közül a legismertebb a Costa Rica-i Paulo Wanchope, aki a világbajnokságon is szerepelt hazája válogatottjában – ő a Rosario Centralban folytatja. A Boca Juniors is vb-résztvevő külföldit igazolt a paraguayi Aldo Bobadilla személyében, rá nem kisebb feladat vár, mint hogy pótolja a spanyol Getaféhoz szerződő Roberto Abbondanzierit.

Több egykori válogatott játékos is visszatért az országba, Juan Sebastian Verónt már régóta noszogatta a családja, hogy térjenek haza. A középpályás most már hallgatott a szóra, és az Internazionale mezét az Estudiantesére cserélte fel.

Az Internek nem ő volt az egyetlen argentin távozója: Kily González Wanchope-ot követve a Rosarióhoz szerződött. A River Plate is válogatott futballistát igazolt: Ariel Ortega azután tért vissza az együtteshez, hogy két évet eltöltött a Newell’s Old Boysban.

A Boca Juniors vezérét vesztette, Alfio Basile ugyanis elfogadta a szövetségi kapitányi felkérést, így ő lesz a világbajnokság után lemondott Pekerman utódja. Basile szeptember 14-ig vezeti az együttest, ám utána már csak a válogatottat fogja irányítani.

Nemcsak a Bocánál, több csapatnál is edzőváltás történt a holtszezonban: az Independiente az 1986-os világbajnokság egyik hősét, Jorge Burruchagát nevezte ki a csapat élére.

Egy másik világbajnoknak, Oscar Ruggerinek azonban nincs egyszerű dolga a San Lorenzónál, ugyanis rengeteg játékos távozott. Két légiós támadót ugyan sikerült szerződtetni a perui Roberto Jimenez és a bolíviai Joaquin Botero.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik