Kína: két élvonalbeli csapat érdeklődik Zidane után

Vágólapra másolva!
2006.05.29. 15:33
Címkék
Amennyiben úgy dönt, hogy a németországi világbajnokság után mégsem hagy fel aktív labdarúgói pályafutásával Zinedine Zidane (képünkön), akkor két kínai klub is igényt tartana a játékára.
A 34 éves klasszist a Changchun Yatai és a Beijing Kuoan is szívesen a soraiban tudná, utóbbi csapatnál egyenesen arról nyilatkoztak: Zidane páratlan, eredményekben gazdag pályafutásának új fejezete nyílhatna Kínában.

A kínai élvonal színvonala nem a legjobb hírű, bármennyire is dolgoznak rajta évek óta, válogatott játékosaik többségében Németországban és Angliában légióskodnak. Ők sem a topcsapatoknál…

Igaz, mindeközben már Kínában sem ismeretlenek a nemzetközi klasszisok, persze Zidane az első igazán nagy fogás lenne. A nyáron a német Carsten Jancker igazolt Kínába, korábban az ismert sztárok közül megfordult már ott az uruguayi Rubén Sosa és az angol Paul Gascoigne is.

A franciák világ- és Európa-bajnok középpályása a Real Madrid játékosaként a tavasszal jelentette be, hogy a vb után visszavonul. Tette, tehette mindezt annak ellenére, hogy még további egyéves szerződés köti a királyiakhoz.

Zidane nem a legsikeresebb szezont tudhatja maga mögött, bárhogy akart, jobbára ő is csak szenvedett a bajnoki ezüstérmet csalódásként megélt királyi együttesben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik