Brazil győzelem Jokohamában

Vágólapra másolva!
2005.12.18. 15:30
Címkék
A brazil Sao Paulo nyerte meg a labdarúgó klubcsapatok világbajnokságát, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte az angol Liverpoolt Jokohamában. A mérkőzésen az európai Bajnokok Ligája-győztes együttes játszott fölényben, mégis vereséget szenvedett.
Steven Gerrard (balra) a fejét fogja, Mineiro, a brazilok gólszerzője örül
Reuters
Steven Gerrard (balra) a fejét fogja, Mineiro, a brazilok gólszerzője örül
Steven Gerrard (balra) a fejét fogja, Mineiro, a brazilok gólszerzője örül
Reuters
Steven Gerrard (balra) a fejét fogja, Mineiro, a brazilok gólszerzője örül

Mineirónak a 27. percben szerzett góljával a Sao Paulo 1-0-ra legyőzte a Liverpoolt a labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjében, így harmadik alkalommal nyerte meg a sorozatot.

A Sao Paulo mellett a torna történetében eddig a Boca Juniorsnak, az AC Milannak, a Nacionalnak, a Penarolnak és a Real Madridnak sikerült háromszor elhódítania a kupát.

Liverpooli fölény, meg nem adott liverpooli gólok, gólhelyzetek és szögletek, illetve Rogerio Ceni, a brazil kapus bravúrjai jellemezték a Jokohamában megrendezett finálét.

A Mersey-parti Vörösöknek összesen három gólját nem adta meg Benito Archundia Tellez, a meccs mexikói játékvezetője.

Az elsőnél Luis Garcia volt lesen, a másodiknál Samy Hyypiä lökése miatt érvénytelenítette a gólt a bíró. Ha ezt a kettőt még le is nyelték volna az angolok, a harmadiknál minden bizonnyal tévedett a közép-amerikai játékvezetői hármas.

Ekkor Florent Sinama-Pongolle átadását Luis Garcia juttatta a hálóba két perccel a rendes játékidő vége előtt, ám a partjelző már akkor felemelte a zászlóját – tévesen –, amikor Sinama-Pongolle a spanyol felé rúgta a labdát.

A győzelmet jelentő gólt egyébként szép akcióból szerezték a brazilok: Aloisio pöckölte a labdát a kiugró Mineiro elé, aki megvárta, amíg a kifutó Pepe Reina, a Pool spanyol kapusa elmozdul, majd higgadtan a hálóba perdített.

Az angoloknál a már említett momentumok mellett Luis Garciának volt még egy kapufája, majd Steven Gerrard és újra spanyol előtt adódott nagy helyzet, de ezen a napon minden kimaradt.

A Liverpool harmadszor léphetett pályára a klubvébé döntőjében, ám ezúttal sem sikerült megnyernie a tornát.

LABDARÚGÓ KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, JOKOHAMA

DÖNTŐ:

SAO PAULO (brazil) – LIVERPOOL (angol) 1-0 (1-0)
Jokohama, 66,821 néző. Vezette: Benito Archundia Tellez (mexikói).
SAO PAULO: Rogerio – Cicinho, Fabio Santos, Edcarlos, Lugano, Junior, Mineiro, Josue, Danilo, Amoroso, Aloisio (Grafite, 75.).
LIVERPOOL: Reina – Carragher, Warnock (Riise, 79.), Finnan, Hyypiä, Kewell, Gerrard, Luis Garcia, Alonso, Morientes (Crouch, 85.), Sissoko (Sinama Pongolle, 79.).
Gólszerző: Mineiro 27.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik