Deschamps-nak elege lett

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2005.09.20. 00:00
Címkék
"Akárcsak mi, Didier Deschamps is csalódott, de ismerjük őt, nem fog lemondani" - vélekedett a válogatott Gael Givet. "A baj nem kicsi, de mi, játékosok mindannyian kitartunk mellette" - így egy másik kulcsjátékos, Patrice Evra. Bármit hittek is a fiatal monacóiak, Didier Deschamps bizony azzal kezdte a hetét, hogy elballagott a csapat edzésére, és lemondott.
Deschamps négy év után távozik
Deschamps négy év után távozik
Deschamps négy év után távozik
Deschamps négy év után távozik
Deschamps négy év után távozik
Deschamps négy év után távozik
"Különösebben nem indokolta a döntését, mindössze annyit mondott nekem, hogy távozni akar, mert személyes okokból nem tud, és nem is akar Monacóban maradni" - ezt már Michel Pastor klubelnök mondta el a tegnap délutáni sajtótájékoztatón. A tabellára pillantva (hét meccsből két győzelem, 15. hely), valamint ismerve a tényt, hogy a Monaco elbukta a Bajnokok Ligája selejtezőjét (meg a BL-szerepléssel járó sok pénzt), nem meglepetés a 36 éves világ- és Európa-bajnok távozása. "Egy klub életében vannak mélypontok, amikor az újjáépítés érdekében az a legjobb, ha ily módon vonjuk le a konzekvenciákat" - magyarázta esti közleményében Deschamps, nem titkolva, hogy az adott körülmények között nem érezte folytathatónak a munkát.

LIGUE 1
A 7. forduló záró mérkőzésén: Saint-Etienne-Paris Saint-Germain 3-0 (F. Mendy 37., Piquionne 54., P. Feindouno 79.)
Az élcsoport: 1. Lyon 17 pont, 2. Le Mans 14, 3. Saint-Etienne 13 (7-1), 4. Paris SG 13 (10-7)
Volt mibe belefáradnia. A piros-fehérek 2003-ban Ligakupát nyertek odahaza, tavaly egész Európa elképedésére - a Real Madrid és a Chelsea testén át - bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe, és Deschamps-ot a kontinens egyik nagy edzőígéreteként ünnepelték. Tény, amikor 2001 nyarán - alig néhány héttel játékos-pályafutása lezárását követően - megérkezett, meglehetősen reménytelen kép fogadta a hercegségben: a klub a pénzügyi csőd szélén állt. Innen sikerült, főképp jó érzékkel kiválasztott kölcsönjátékosokra építve olyan csapatot kialakítania, amely a fent vázolt eredményeken túl egy bajnoki ezüstöt és két bronzot is begyűjtött. A mostani idény aztán nem úgy indult, ahogyan tervezték, a régi kulcsemberek nyíltan kritizálták a nyári erősítést, és a múlt héten Deschamps-nak volt már egy tízperces, sokat sejtető monológja, amelyből a sajtó a "Monaco immár sem gazdaságilag, sem szakmailag nem nagy klub" részletet emelte ki.

A Monaco edzéseit átmenetileg Deschamps segítője, Jean Petit irányítja, ám Pastor elnök két héten belül "igazi" trénert ígért. A francia élvonal tapasztalt edzői közül Raynald Denoueix, Vahid Halilhodzic, Guy Lacombe és a Lyontól a nyáron elbúcsúzó Paul Le Guen is szabad, nem lenne meglepetés, ha egyikük venné kézbe a válságmenedzselési feladatokat a hercegségben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik