Brazilok világtalálkozója

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2005.09.17. 00:00
Címkék
"A Lyon a galaktikus." A LÉquipe francia sportnapilap ilyen veretes címlappal válaszolt a bajnok legutóbbi produkciójára - 3-0-s diadal a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyitányán -, és bár jó lenne ülni a babérokon, a hét végén újabb feladat tornyosul az OL előtt: a Girondins Bordeaux otthonában kellene folytatni a jó sorozatot.
"A Bordeaux elég erősnek látszik, nehéz meccsre számítunk, de bízunk a jó eredményben" - fogalmazott Gérard Houllier, az OL edzője, aki egy kicsit átalakítja a Real-verő csapatát. Hagyja pihenni például a csapatkapitányt, a brazil Cacapát, aki pedig szép jubileum, a 100. francia bajnokija előtt áll.

Brazilból így is lesz jócskán a Parc Lescure-ben, elég csak a lyoni Juninho Pernambucanóra, Crisre és Fredre gondolni - és persze nem szabad elfelejteni, hogy a Girondins kispadján Ricardo irányít, a csapatban pedig ott lesz egy világbajnok honfitársa, Denílson.

"Brazilok mindenhol vannak - reflektált Denílson arra, hogy első francia bajnokiján, a Lens ellen Hiltonnal és Jussiével nézett farkasszemet, most pedig jön a folytatás. - A lyoni négyesből Juninhót és Crist jól ismerem, utóbbival a válogatottnál is szép időket éltünk meg együtt. Legutóbb Lensban védekeztem, most mívesebb előadást ígérek." Valami nagy villantásra szükség is lenne, hiszen a bordeaux-iak hat éve várnak már egy hazai győzelemre a francia labdarúgás pillanatnyi kirakatcsapata ellen.

Az éllovas lyoniak hat bajnokijukból ötöt megnyertek, a Bordeaux hatból hármat hozva és csak egyet elveszítve posztol az ötödik helyen - és két kapott góljával nagy kihívás elé állítja a bajnokot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik