Aszfaltra ítélt tréning

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2009.08.05. 23:46
Címkék
Bár már jégen kellene lenniük, a bajnoki ezüstérmes újpesti hokisok egyelőre csak szárazedzéseket végezhetnek. A játékoskeret alakul, a legnagyobb kérdés, hogy kik alkotják majd a tavaly oly eredményes külföldi sort.

Nem egyszerű. Aki azt hitte, miután júliusban véget ért az újpesti csarnok bezárása körüli mizéria, gondtalan lesz a lilák felkészülése, tévedett. A csapat július végén kezdte el az edzéseket, amelyekben már a jeges gyakorlatoknak is szerepelniük kellene, csakhogy... Gondok akadtak a jégkészítéssel, nevezetesen a festékkel. Nem száradt meg, így fel kell olvasztani és újra kell festeni a jeget, amely – ha minden jól megy – szombatra lesz ismét használható. Csütörtökön és pénteken mégis jégre lépnek a hokisok – Káposztásmegyeren tréningeznek. Emellett folytatódnak a szárazedzések is.

A szerda délelőtti, a Szilágyi utcai atlétikai pályán megtartott tréningnek voltak hiányzói, például a válogatott Berta Ákos, akiről egyelőre nem lehet tudni, hol folytatja pályafutását. A napokban ül le tárgyalni az újpestiekkel, de van svéd ajánlata is. Edzeni viszont nem tud, nemrég ugyanis eltört a keze, még legalább másfél hét, mire munkába állhat.

A 19 éves Dancsfalvi Norbert jövője sem dőlt még el. A korosztályos válogatott csatár eddig a szlovák junior Extraligában szereplő Kassában játszott, ha nem kap megfelelő külföldi ajánlatot, a Megyeri úton folytatja, jelenleg is a lilákkal készül. Akárcsak Be­cze Zoltán, akinek a Volánnál eltöltött évek után még kissé idegenek az új edzésmódszerek.

„Fehérváron szinte az egész nyarat végigjátszottam, ezzel szemben itt nagy hangsúlyt fektetnek a futásra, ezt még szokni kell ” – mondta Becze, akinek a térdével vannak gondjai, ezért „csak” kondiznia kellett. A kapus természetesen szeretne minél többet védeni, akárcsak a Fradiból visszatérő Sájevics András.

Meglátjuk, ki bírja jobban idegekkel a csatát…

Egy óra telt el az edzésből, amikor csere következett: aki addig erősített, az ment a futópályára – és fordítva. A tréning során a külföldi sor két biztos tagjáról, a honosítás előtt álló két szlovákról, Ladislav Sikorcinról és Vladimír Dubekről kiderült, nemcsak a góllövésben, a poénokban is erősek: cukkolták a többieket, viccelődtek, kár, hogy fordulataikat szlovák nyelvtudás híján nem sokan értik. Azt, hogy kiket igazolnak melléjük, még nem lehet tudni, Pék György több játékos közül választja ki a másik három légióst, jelölt a klub két korábbi hokisa, Igor Rufus és Juraj Kadlubiak is.

A fárasztó edzés végén látszott az arcokon, hogy kimerítő két órán vannak túl a játékosok. Borbás Gergely válasza a kérdésre, hogy milyen volt az tréning, mindent elárult: „Kellemetlen, de érdemes kipróbálni!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik