Juve: veterán hősök

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2009.08.02. 00:08
Címkék

Ha nem is olyan jelentős torna keretében, mint az első két alkalommal (Bajnokok Ligája), kilenc hónap leforgása alatt a Juventus harmadszor is legyőzte a Real Madridot, ezúttal a Béke-kupa péntek késő este Sevillában megrendezett elődöntőjében.

Ez utóbbi mérkőzés egyik pikantériája, hogy a 2–1-re diadalmaskodó torinóiak mindkét gólját az életkorokat összeadva 101 éves veteránok hozták össze, a másik meg az, hogy a két találat egyikét (az elsőt) a Juvéhoz éppen a Realból visszatérő, spanyolországi kalandozása során gyakran bohócsipkát öltő, 35 esztendős Fabio Cannavaro szerezte. (A másikat a nála három évvel fiatalabb Hasan Salihamidzic.) A királyiak végzete mindenesetre Alessandro Del Piero volt – már megint, tehetjük is gyorsan hozzá, hiszen az egyik gólpasszt szabadrúgásból, a másikat pedig szögletből kiosztó örökifjú (34 éves) támadó az őszi BL-csoportmeccseken három gólt vágott a spanyol együttesnek.

S ezen a ponton elérkeztünk a Real szempontjából igencsak kényes témához. A Kakát, Sergio Ramost, Raúl Albiolt, Álvaro Arbeloát és Iker Casillast az egész tornán nélkülöző, ám Cristiano Ronaldóval felálló blancók a Béke-kupán lejátszott három meccsükön ötször kapituláltak pontrúgás után, méghozzá messze nem olyan erős ellenfelekkel szemben, mint amilyenek feltehetően várnak rájuk a következő hónapokban.

„Napról napra erősebbek és jobbak leszünk, de az is biztos, hogy a rögzített játékhelyzeteket még gyakorolnunk kell, azokra ugyanis nem fektettünk eddig kellő hangsúlyt. Ez meg is látszott a csapat teljesítményén az elmúlt napokban” – állapította meg Manuel Pellegrini, a madridiak vezetőedzője az időnként durváskodásba átcsapó mérkőzést követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik