Érintetlen az Anderlecht hálója

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2009.08.02. 00:08
Címkék

Máris lépéselőnybe került a péntek este az újonc Sint-Trui-dennel 2–2-t játszó címvédő Standard Liege-zsel szemben az Anderlecht, amely a Jupiler Pro League első fordulójában tulajdonképpen simán győzött a Kortrijk vendégeként (2–0).

Juhász Roland fölényben futballozó együttese Mbark Busszufa szerencsésnek mondható góljával már a hetedik percben megszerezte a vezetést (egy védőn felpattanó labda került a 24 éves marokkói középpályás elé), majd a 68. percben ugyanő készítette elő a másodikat, beadásából a remek ütemben érkező lengyel Marcin Wasilewski közelről a hazaiak kapujába fejelt.

A magyar középhátvéd végigjátszotta az új idény első bajnokiját, s társaival együtt önbizalommal telve várhatja a folytatást, hiszen a brüsszeliek kedden odahaza 5–0-s győzelmet arattak a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első meccsén a török Sivasspor ellen; Juhász azon a találkozón is végig a pályán volt.

Visszatérve a belga bajnoksághoz: a liga másik két magyarja, az egyformán a Genket erősítő Tőzsér Dániel és Tóth Balázs vereséggel kezdte az új idényt, miután Dzsajszi Okvunvanne, a Mouscron bahreini válogatott támadója duplájával elsüllyesztette együttesüket. Tőzsér végigjátszotta a meccset, Tóth a cserepadon ült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik