Döntés még nincs, de az MLSZ nem adja fel

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.07.29. 23:51
Címkék
A koncertet szervező iroda biztosra veszi, hogy augusztus 22-én a Puskás-stadionban lép fel Madonna, csakhogy a szerdán szűnni nem akaró egyeztetések arra utalnak: még a magyar futball is kikerülhet győztesként a „pályacsatából”. Ne feledjük: nemcsak a válogatott vészesen közeli vb-selejtezője, hanem a DVSC-TEVA esetleges BL-mérkőzése is a késő nyári dzsembori áthelyezése ellen szól.

Noha kedden még úgy festett, hogy Madonna övön aluli ütéssel padlóra küldte a magyar futballt, másnapra kiderült: a popdíva és az MLSZ között zajló viadal 1–0-s eredménye félidei csupán; a presztízscsatává „nemesedő” ütközet szerdán folytatódott, s olybá tűnt, a honi szövetség jelentős egyenlítési (vagy lehet, egyenesen győzelmi…) reményekkel szállt ringbe a Puskás Ferenc Stadionért.

Mert bár az augusztus 22-én esedékes Madonna-koncert szervezője, a Live Nation társaság már hétfő éjszaka korrigált, és a Kincsem park helyett a Puskás-stadiont hirdette a zenés rendezvény helyszíneként, nincs kizárva, hogy hiábavaló volt a nagy sietség.

A létesítmény bérleti joga felett „őrködő” Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (röviden: NUSI) szerdán dacolt a korábbi híresztelésekkel, és úgy ült tárgyalóasztalhoz, hogy egyáltalán nem biztos, befogadja-e a stadion Madonnát és közönségét.

„Tudjuk, hogy kora reggel az MLSZ és a NUSI tárgyalt, de ha jól sejtem, annak már több órája vége” – írta Márkus Éva, a Live Nation szervezőiroda marketingigazgatója szerda délután a Nemzeti Sportnak, egyben jelezte: nincs róla információja, hogy a cég helyszín-változtatási erőfeszítései végül kudarcba fulladtak volna.

„Pecséttel ellátott írásunk van a NUSI-tól, hogy a kért időszakra, a Madonna-koncertre, az építéstől a bontásig bérbe adja a Puskás-stadiont” – nyomatékosította.

Apró szépséghiba, hogy úgy tudjuk: ez a dokumentum nem szerződés, vagyis hivatalos megállapodás nincs – és nem is volt soha.

Immár harmadik napja igyekeztünk megszólaltatni az ügyben főszereplő NUSI főigazgatóját, Török Ottót, mindhiába. Viszont lapunknak sikerült elérnie a szintén érintett Olimpiai Központ vezetőjét, Kis Györgyöt.

„Nem szeretném, ha belemélyednénk az ügybe – utasította vissza kérdéseinket. – Azt javaslom, várjuk meg a hétvégét, addigra sok mindent tisztán látunk végre.”

Amikor elővezettük, miként lehetséges, hogy mégsem a Puskás-stadionban rendezik a koncertet, Kis György annyit fűzött hozzá: „Ezt most nem tudnám megmondani…”

Estére kiderült, a NUSI azt szabta feltételül, hogy lehet koncert, ha a futballszövetség is beleegyezik.

Természetesen a Live Nation szervezőiroda felvette a kapcsolatot az MLSZ-szel (is). Mint megírtuk, a szövetségben nehezményezték, hogy a fejük fölött döntenek (döntöttek?) Madonna „áthelyezéséről”, s bár az érintettek végre-valahára egyeztettek egymással, egyezség nem született. Noha a szervező cég fűt-fát ígért (inkább előbbit a Puskás-stadionba), az MLSZ nem változtatott korábbi álláspontján – két ok miatt sem.

Egyrészt: a megkeresés túlzottan késői, elvégre a Live Nationnek korábban is lett volna lehetősége a párbeszédre.

Másrészt: nemcsak a szep-tember 5-én esedékes sorsdöntő, Svédország elleni vb-selejtezőt zavarná Madonna. Mert ha a DVSC-TEVA kiharcolja a továbbjutást a BL-selejtezőben a Levadia Tallinn ellen, a következő, már a Bajnokok Ligája főtáblájáért zajló körben augusztus 19-én vagy 26-án (a sorsolástól függ) játszana idehaza – valószínűleg a Puskás-stadionban.

„A következő fordulóban is szeretnénk hazai környezetben, azaz Debrecenben pályára lépni – mondta Szima Gábor, a debreceniek elnöke. – Ha nem kapunk rá engedélyt az európai szövetségtől, és a Madonna-koncertet a Puskás-stadionban rendezik, kellemetlen helyzetbe kerülünk, ugyanis az UEFA-nak második helyszínként a budapesti arénát jelöltük meg. Nem tudnám megmondani, mi történik, ám a kérdéssel foglalkoznunk kell, viszont erre leghamarabb a hazaérkezésünk után kerülhet sor.”

Íme, a Madonna, MLSZ, NUSI „szerelmi háromszög” új kérővel bővült.

A légyott helyszínén folyik a vita – de már nem sokáig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik