Cseh László már edzett

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.24. 23:57
Címkék
A csütörtökön gyomorfertőzéssel kórházba szállított Cseh László péntekre sokkal jobban érezte magát, olyannyira, hogy este már az úszóválogatott többi tagjával együtt edzett.

„Jön Cseh Laci!”

Futótűzként terjedt a hír az úszó-világbajnokság sajtóközpontjában a magyar újságírók között. A meleg apátiájából hirtelen mindenki magához tért, hiszen a hír arról is szólt, hogy a 200 méter pillangótól visszalépő – így először kedd helyett csak szerdán versenyző – magyar úszó nemcsak nézelődni jön ki a helyszínre, hanem edzeni is fog, ami már önmagában öröm azt követően, hogy csütörtökön a repülőtérről egyenesen kórházba szállították a gyomorfertőzést kapó olimpiai ezüstérmest. Az éjszaka (és két infúzió) után péntekre a láza is lement, így semmi sem akadályozhatta meg egy kis mozgásban.

A magyar sportoló fél hét után néhány perccel érkezett meg a komplexumba, majd a fedett uszoda lépcsőjén rögtönzött sajtótájékoztatót tartott.

„Lázam nincs, a hasam még fáj – mesélte Cseh László. – Lelkileg is jól vagyok, s remélem, szombatra már minden rendben lesz. Visszaléptettek, már biztosan nem indulok kétszáz méter pillangón. Kezdettől fogva kérdéses volt a szereplés a kétszáz méter vegyesen és a kétszáz méter pillangón is, a szívem a vegyes felé húzott, s úgy tűnik, ez a betegség megmutatta, hogy a kettő együtt nem megy. A váltóban viszont már csak a csapat miatt is szeretnék indulni.”

Cseh mestere, Turi György azt mondta, a szem a lélek tükre, ő pedig már a reptéren megijedt, amikor látta tanítványa tekintetét. Sőt még most is aggódhat, ha ránéz, hiszen látszik rajta, mennyire megviselte az elmúlt nap. A szakembertől megtudtuk, Cseh László számára külön kértek húslevest a szállodában, ezt is annak érdekében, hogy minél gyorsabban feltöltsék energiával. „Annyit úszik, amennyihez kedve van. Ilyenkor már amúgy sem szabom meg, mennyit kell vízben lenni” – mondta Turi az edzés előtt.

Cseh László végül hét óra előtt tíz perccel érkezett meg az uszodába, ahol a bemelegítést követően alig negyedórát töltött a vízben. „Kicsit még érzem a hasam, meg ennyi elég is volt most” – mondta, miután kikászálódott a vízből. Biztató viszont, hogy arra is volt még ereje, hogy a fotósok kedvéért, a roma09 tábla előtt pózoljon egy-két kép erejéig.

Nem kell aggódni, rendben lesz itt minden.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik