Mozgalmas napok lesznek

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2009.07.23. 01:35
Címkék
Csütörtökön az utolsó pilóták is megérkeznek a Magyar GP helyszínére, a Hungaroringre.

Szerdán és csütörtökön megér keztek, megérkeznek a Magyar GP főszereplői, akiket a hét elején felállított motorhome-ok már várnak a Hungaroringen.

Pénteken forróságban, majd hűvösebb időben száguldanak a pilóták, akiknek szereplése mellett a sportpolitika is bizonyára teret nyer a napokban. A tervek szerint ugyanis a mogyoródi versenypályán jelentik be hivatalosan az új Concorde-szerződés aláírását, amely 2012-ig biztosítja a békét a száguldó cirkuszban.

Feltehetően az átigazolási pletykák is témát szolgáltatnak, hiszen már Németországban is sok lehetséges szerződésről lehetett hallani. A hétvége első híre nem versenyzőről szól, hanem a Ferrari műszaki stábjának egyik kulcsfigurájáról: John Iley főtervező nem hosszabbítja meg év végén lejáró szerződését, és távozik Maranellóból.

A szerdai krónikához tartozik, hogy a Nemzetközi Automobilszövetség alapítványa megrótta a szervezet elnöki posztjára pályázó Ari Vatanent, aki azzal vádolta meg riválisát, Jean Todtot, hogy az FIA pénzéből utazik Afrikába (méghozzá feleségével, a malajziai Michelle Yeoh-val, a szervezet alapítványának nagykövetével), ahol az elnökké választása érdekében kampányol. Az alapítvány vezetői szerint a finn jelölt nyilatkozata sértő és legfőképpen hamis volt, Todt ugyanis nem kampányol, hanem alapítványi munkát végez, méghozzá saját költségén.

Visszatérve a Hungaroringre, a hivatalos program csütörtökön az FIA hivatalos sajtótájékoztatójával kezdődik, majd a négy órai boxlátogatással folytatódik – ezúttal a csapatok pilótái aláírásokat osztogatnak. Közben 18 órától a Red Bull a budai várban tart látványos utcai showműsort.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik