Ez nem jégkorong!

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.22. 00:16
Címkék
Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a férfiválogatott a világbajnokságon, ahol 15–6-ra győzte le Kanadát.

Ezért kár volt eljátszani a Him nuszt. A szervezők annyira siettek a mérkőzés előtti bemutatással – például csak a játékosok vezetéknevét mondták be, így nálunk három Varga és két Kis(s) hangzott el –, hogy a résztvevők himnuszait rövidítve játszották le. A magyar sem volt kivétel, úgy szólt, mintha az italic disco koronázatlan királya, Gigi D’Agostino vette volna kezelésbe, s készített volna remixet belőle...

Bezzeg amikor Rihanna nagy slágere az Umbrella bömbölt a hangszórókból... Szívünkből szólt az énekesnő, ugyanis mindent megadtunk volna egy esernyőért, pontosabban napernyőért. A sajtóhely az uszoda legtetején van, a mérkőzésen folyamatosan tűzött a fejünkre a nap. Nem is értjük, a nézők hogyan ússzák meg napszúrás nélkül.

Egyébként mindenki azt hitte, a manapság szokásos hárompontos rendszer van érvényben, holott valójában a régi, kétpontos szerint rendezik a tornát.

De elég a panaszkodásból, hiszen gyönyörű helyszínen, gyönyörű időben gyönyörű győzelmet aratott a magyar válogatott. A komplexum megér néhány mondatot, mivel az olaszoknak sikerült egy helyen felhúzni az összes uszodát, így – a hosszútávúszást leszámítva – öt perc sétával eljuthatunk egyik versenyhelyszíntől a másikig. Ötletekből egyébként sincs hiány. A játékosoknak például nem a kispadra kell ledobniuk a köpenyeiket, hanem a mögötte lévő átlátszó „gardróbszekrényre” hasonlító dobozba felakasztják őket, amelyet az önkéntesek a térfélcserekor áttolnak a másik oldalra.

Szerencsére az ötletesség a magyar pólósok játékából sem hiányzott a kanadaiak elleni bemutatkozó mérkőzésen. Ugyan a délelőtti időpont nem a legszerencsésebb, a nem túl erős ellenfél viszont tökéletes partnernek bizonyult. A magyar válogatottmotiváltan, fegyelmezetten vízilabdázott, jól használta ki a fórokat, s szinte minden játékos gólt szerzett. Különösen a lefordulásokkal gyűlt meg a baja a riválisnak, ezekből jó néhány gólt lőttek a mieink, akik az első negyed közepéig fel sem tudtak állni rendesen, mivel csak gyors gólokat jegyeztek.

Végezetül annyit jegyeznénk meg, hogy amikor a tavaszi Acsoportos jégkorong vb-n a kanadai válogatott elpáholta a magyar együttest, az észak-amerikai szövetség sajtófőnöke lenézően arról írt, hogy nekünk nincs sok közünk a hokihoz.

Ahogy nekik a pólóhoz...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik