Így kell kezdeni!

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.19. 23:10
Címkék
Magabiztosan játszva kezdte a világbajnokságot a magyar női válogatott, amely a torna első mérkőzésén 10–7-re győzte le Kínát.

Nagy a felfordulás Rómában.

Egyrészt a város felett végigvonuló vihar – amely megrongálta a hosszútávúszás helyszínét –, másrészt a vasárnap este, a vizes komplexum mellett, a római Stadio Olimpicóban megtartott Bruce Springsteen-koncert miatt; ráadásul vasárnap reggel a hölgyek meccseivel megkezdődtek a pólótorna küzdelmei is.

A Magyarország–Kína nyitó meccsen ugyan nem voltak százharmincezren – ennyi embert vártak az esti koncertre –, akik viszont ott voltak a mérkőzésen, láthatták a pontosan, koncentráltan játszó magyar válogatottat, amely biztató teljesítménnyel győzte le az olimpiai ötödik ázsiai együttest. A gárdát Pekingben még a legendás spanyol tréner, Joan Jané irányította, aki az olimpia után hazája női válogatottjának kispadját foglalta el, így a kínaiak hazai szakember segítségével készültek fel a római vb-re. A felkészülésnek fontos állomása volt a hónap első harmadában rendezett belgrádi universiade, a római gárdából tizenketten ott voltak.

Szerbiában a kínaiak a döntőig meneteltek, s éppen a magyar válogatottat győzték le, most azonban „visszavágtak” a mieink. Kína ugyan már az első támadását góllal fejezte be, de ez volt az első s egyben az utolsó alkalom, amikor nála volt az előny. Eleinte sok fórt kapott az ellenfél, a magyarok azonban biztosan tartották magukat, erősen tapostak, s rendre kivédekezték az emberhátrányokat. A második negyed derekáig csak egy góllal ment a Petrovics-csapat, onnantól kezdve viszont már nem volt megállás. Drávucz Rita mesterhármasának (egyszer akcióból, kétszer előnyből talált be) köszönhetően 4–4-ről 7–4-re alakult az állás. A biztos előny nyugtatólag hatott a lányokra, akik a továbbiakban is koncentráltan, pontosan pólóztak, ráadásul a magabiztossággal sem volt gond, ezt bizonyította Kisteleki Dóra szemtelen megmozdulása, amikor egy megúszás végén elpöckölte a labdát a kínai kapus mellett. Ekkor már 10–5-re vezettünk, azaz lényegében eldőlt a találkozó. A negyedik negyed nyitányán a kínaiak gyorsan bevágtak két fórt, de mielőtt reménykedni kezdhettek volna, Petrovics Mátyás időt kért, a hátralevő percekben pedig okosan lassítottuk a játékot.

A magyar válogatott tehát győzelemmel kezdte a világbajnokságot, ráadásul csoportbeli egyik erős riválisát verte meg, ami – nem túlértékelve a sikert – jó alapot, önbizalmat adhat a folytatásra. Erre szükség is lesz, kedd este ugyanis a házigazda olaszokkal találkoznak a lányok. Akkor már vélhetően jóval többen lesznek kíváncsiak a meccsre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik