Mesterhármas!

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.15. 07:17
Címkék
A brit Mark Cavendish idei harmadik részsikerét aratta a Francia körverseny tizedik szakaszán. Összetettben továbbra is az olasz Rinaldo Nocentini áll az élen.

Nem sikerült.

Pontosabban most sem sikerült legyőzni Mark Cavendisht. A brit sprinter már harmadszor hajrázta le a komplett mezőnyt az idei Francia körversenyen. Ez utóbbi sikere miatt pedig különösen bánkódhatnak a franciák, hiszen nemzeti ünnepükön voltak kénytelenek tapsolni a brit bringásnak, így David Moncoutie 2005ös győzelme óta várják az újabb július 14-i sikert.

Kedden egyébként a papírformának megfelelően alakult a szakasz. A mezőny igen határozottan tudtára adta a 10. kilométernél kialakuló négytagú szökevénybolynak, hogy sok jóra ne számítson, mert ezúttal a sprintereké lesz a terep. A kvartett (amelynek egyik tagja, az orosz Mihail Ignatyev már több mint négyszáz kilométert volt szökésben az idei Touron) legnagyobb előnye is csak négy perc körüli volt, így különösebben nem is kellett csipkednie magát a főmezőnynek, amikor belefogott az üldözésbe. Kicsit még hitegették a szökevényeket, de két kilométerrel a cél előtt „hátba vágták” őket.

A hajrában rendkívül kanyargós útvonalon száguldott végig a mezőny, ami természetesen okozott is némi galibát, s csak 52-en értek azonos idővel a célba, Gyenyisz Mensov és Levi Leipheimer is összeszedett 15 másodperc hátrányt. Elöl eközben négyen tekertek, Mark Renshaw, Mark Cavendish, Thor Hushovd és Tyler Farrar. Amikor Mark félreállt, hogy elengedje Markot, már sejteni lehetett, hogy Cavendisht most sem lehet utolérni. A zöld trikót egyelőre megőrző Hushovd és Farrar ezúttal is hiába próbálkozott, a brit az idén a huszadik sprintjéből a tizenhatodikon diadamaskodott, ami azt jelenti, hogy nyolcvan százalékban nyeri meg a hajrákat. Bámulatos teljesítmény!

„Mindig azt szoktam mondani, hogy ha a csapattársak nem hoznának a lehető legjobb helyzetbe, akkor nem tudnék nyerni– mondta Mark Cavendish, akimegjegyezte, a zöld szemüvegéhez hiányzik egy hasonló színű ruhadarab. – A mostani befutónál is láthatták, a csapat rendkívül sokat tett a sikeremért, és bizony ilyen helyzetben nagyon rossz érzés, ha nem tudom ezt győzelemmel meghálálni. Mindenképpen el akarok jutni Párizsba, s győzni akarok a Champs-Élysées-n. Még több szakaszt kell megnyernem, akkor visszaszerezhetem a zöld trikót Hushovdtól.”

Eredmények a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik