Egyre javuló forma

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.15. 23:19
Címkék
A magyar pólóválogatott a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén magabiztosan győzte le ausztrál riválisát.

Mi folyik itt, Gyöngyösön?

Tehettük volna fel a videómegosztók egyik legendás felvétele alapján a kérdést, ám ezúttal semmilyen negatívumról sem kellett beszélni, hiszen a Heves megyei városban a Magyarország–Ausztrália férfiválogatott mérkőzéssel avatták fel hivatalosan a felújított uszodát.

Ez az összecsapás volt a megújuló magyar válogatott utolsó felkészülési mérkőzése a római világbajnokságot megelőzően.

Kemény Dénes kapitány ezúttal már csak az Olaszországba utazó tizenhárom játékossal számolt, akik közül ezúttal nemcsak Hosnyánszky Norbertet, hanem a csapatkapitány Biros Pétert is kipróbálta a balkezesek (Kiss Gergely és Madaras Norbert) oldalán, míg egy másik felállásban egyszerre volt vízben a center Hárai Balázs és a centerként is (meg átlövőként, meg szélsőként) bevethető Varga II Zsolt. Utóbbi az első negyed vége felé remek gólt csavart középről az ausztrálok kapujába.

A kerethirdetés egyébként is jótékony hatással volt a pólósokra, akik a hétfőn jelentősen megerősödő (csatlakozott az universiadegyőztes csapat nyolc tagja) ausztrálok ellen határozottan jobban teljesítettek, mint múlt pénteken az Unicum-kupán nyögvenyelősen megnyert meccsen. Hibátlan teljesítményről persze továbbra sem beszélhetünk, de lényegesen magabiztosabban, pontosabban pólóztak a játékosok, akik jóval eredményesebben támadtak.

Hiába kért John Fox kapitány sokkal bátrabb játékot, a mérkőzés képe a záró nyolc percben se nagyon változott, így a magyar csapat a néhány nappal ezelőttihez képest jobb játékkal győzött. Ráadásul még mindig van négy nap a vb-ig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik