Kicsit megzavarta az eső a kiskunlacházi pótfutam résztvevőit

Vágólapra másolva!
2009.07.13. 23:12
Címkék
Az 5. futamot Kiskunlacházán elmosta az eső, ezért a Hungaroring után egy héttel tartották meg a pótfutamot. Ezúttal nyári idő fogadta a versenyzőket, egyedül az időmérő edzés előtt szemerkélő eső hozta hátrányos helyzetbe a bajnokságban élen álló versenyzőket. A gyors és széles pályán sok csatának lehettünk szemtanúi, és rengeteg előzést láthattak a nézők.

Történt ugyanis, hogy a szabadedzések végeztével negyedórára eleredt az eső. A pálya épp csak annyira vált csúszóssá, hogy az időmérő edzés elején pályán lévő versenyzőket hozza hátrányba. Bár az ideális ív használható volt, a gép túlkormányzottsága miatt hosszabb féktávokkal és óvatosabb gázadással kellett számolni. Ez a probléma egyedül Bakonyi Ákost nem hátráltatta a 4-es kategóriában, míg a további három kategória éllovasai egyaránt az utolsó helyre kvalifikálták magukat.

Így járt Riba Krisztián a 2. kategóriában, amelyben a 11. helyet szerezte meg, Janecskó Adrián a 3-asban, amelyben 10. lett, megnyerve a B-döntőt, és Szabó Károly az 1-esben szintén ebben a pozícióban végzett.

1. kategória

Az 1-es kategória pole pozícióját a HCK-ban versenyző és az ottani egyes kategóriában a bajnokságban élen álló Mihály Krisztián szerezte meg, aki aztán magabiztos győzelmet aratott. Őt Fodor Árpád követte, aki gyengébb géppel tartotta maga mögött üldözőit, akik között sok volt a pozíciócsere. A 14. kör végén Furcsa Zsoltnak sikerült Árpi elé kerülni, azonban a 15. kör elején Árpi visszatámadott, és a falba szorította Zsoltot, amiért a döntő utolsó helyére sorolták vissza. Árpi 2. helyét Szetei Gergely „örökölte”, aki a 9. helyről jött fel a 3.-ra, mögötte pedig a sokáig Árpit támadó Nagy Bence szerezte meg a 3. pozíciót. Bencze Tünde eddigi legjobb eredményét elérve 4. lett.

2. kategória

A 2. kategóriában Janecskó Adrián magabiztos, rajt-cél győzelmet aratott, a mezőny csatározásait kihasználva hamar lehagyta az üldözőket. Mögötte a Hungaroringhez hasonlóan Balogh Dávid ért célba, aki a 8. helyről küzdötte fel magát. A verseny legizgalmasabb pillanata az volt, amikor egyszerre három versenyzőt előzött meg remek helyzetfelismerésének köszönhetően.
A 4. körben a pálya egyik visszafordítójában Reich Balázs túl erősen fékezett, és keresztbe állt a pálya belső felén. Dávid ekkor a 6. helyen haladt. Előtte Deák Károly kívülről kerülte ki a keresztbe álló gokartot, Dávid felismerte, hogy a belső íven a kerékvetőn elfér, ezért a rövidebb íven megelőzte Károlyt, előtte Arányi Attila pedig nekiütközött Balázs gokartjának, lendületet vesztett, ezért Dávid még egy helyet nyert. Ezután még két versenyzőt kellett lehagynia. A 3. helyen Fodor Ági ért célba, akinek az elmúlt három futam alatt ez volt a második dobogója. A 4. helyről rajtoló Széll János járt a legrosszabbul, akivel Deák Károly ütközött össze.

3. kategória

Az elmúlt futamhoz hasonlóan ismét Csáki Zoltán szerezte meg a pole pozíciót, ám ezúttal ezt sikerült győzelemre is váltania. Pedig Csáki nem épp a legjobb gokartot húzta, kellett is csatáznia főleg a verseny elején. Mögüle Riba Krisztián indult, akit a 11. körben Vass István előzött, és akinek Priblinszky Zoltán is befért, aki két körrel később megelőzte Vass Istvánt a 2. helyért. István előzését megóvta Krisztián, mert megtolta őt, amit el is fogadtak, így bár 3. lett Vass István, végül helyet cseréltek Riba Krisztiánnal. A mezőny második felében is volt csata bőven. Bakonyi Ákos, Fábián Zoltán és Németh Attila előzgették egymást oda-vissza. Ez a verseny a 14. körben ért véget, amikor Fábián Zoltán próbálta előzni az 5. helyért Bakonyi Ákost, akivel szerencsétlenül összeértek, Ákos megforgott, Attila pedig már csak úgy tudta kikerülni, hogy a külső íven található gumifalba ütközött. Fábián Zolit ezért Ákos mögé, a 8. helyre sorolták vissza, Bakonyi Ákos a 7. helyen végzett, „Attys” pedig a 7. helyen folytatva megelőzte Grabovszki Tamást és Fábián Zoli hátrasorolását követően ő örökölte meg az 5. helyet. Priblinszky Zoli az utolsó két körre utolérte Csáki Zolit, de előzni már nem tudott, és idei eddigi legjobb eredményét érte el.

4. kategória

Az első két helyen az időmérőn is első kettő Bakonyi Ákos és Oros Ferenc elhúzott az üldözőktől és egymáshoz közel értek célba ugyan ebben a sorrendben. Somogyi Tamás a 6. helyről rajtolva jött fel egészen a dobogóra, 4 körrel a befutó előtt előzve meg Csáki Zoltánt. Németh Attila a 9. helyről indulva az első körben megelőzte Sódar Zoltánt, a 13.-ban Fényes Gyulát, majd az utolsó körben Szabó Dávidot, így a 6. helyen ért célba. Fényes Gyula veszített a legtöbbet, aki a 4. helyről csúszott vissza a 8.-ra. Topor Kálmán a 7.-ről az 5. helyre kapaszkodott fel, amelyet a 17. körben szerzett meg Szabó Dávid megelőzésével. Az első két versenyzőt leszámítva szinte végig együtt maradt a mezőny.

A bajnokság 7. futamára ugyan ezen a pályán, Kiskunlacházán, de az óramutató járásával megegyező irányban kerül sor július 19-én vasárnap. Jelenleg épp a futamok felén vagyunk túl.

OAGB, KISKUNLACHÁZA

1. KATEGÓRIA
1. Mihály Krisztián 25 pont
2. Szetei Gergely 20
3. Nagy Bence 16
4. Bencze Tünde 13
5. Mickiewicz Máté 11
6. Sefcsik Balázs 10
7. Hirsch Máté 9
8. Furcsa Zsolt 8
9. Fodor Árpád 7

2. KATEGÓRIA
1. Janecskó Adrián 25
2. Balogh Dávid 20
3. Fodor Ági 16
4. Arányi Attila 13
5. Benedek Viktor 11
6. Juhász Csaba 10
7. Deák Károly 9
8. Reich Balázs 8
9. Széll János 7

3. KATEGÓRIA
1. Csáki Zoltán 25
2. Priblinszky Zoltán 20
3. Riba Krisztián 16
4. Vass István 13
5. Németh Attila 11
6. Grabovszki Tamás 10
7. Bakonyi Ákos 9
8. Fábián Zoltán 8
9. Gáncsos József 7

4. KATEGÓRIA
1. Bakonyi Ákos 25
2. Oros Ferenc 20
3. Somogyi Tamás 16
4. Csáki Zoltán 13
5. Topor Kálmán 11
6. Németh Attila 10
7. Szabó Dávid 9
8. Fényes Gyula 8
9. Sódar Zoltán 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik