Erős mezőny a Szigeten

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.09. 23:32
Címkék
Az olimpiai bajnok magyar pólóválogatott az ausztrálokkal, a szerbekkel és a németekkel mérkőzik meg – természetesen a győzelem reményében – a péntektől vasárnapig tartó hagyományos Unicum-kupán.

Unicum-kupa. Fogalom a magyar vízilabdában az immár tizennegyedik éve minden nyáron megrendezendő torna. Ami nem meglepő, mivel minden adva van a sikeres pólómérkőzéshez: nyár, nyitott uszoda, csinos hölgyek és végül, de nem utolsósorban kiváló magyar válogatott. A feltételek nagy része most is teljesülhet, egyedül az időjárás miatt aggódhatunk, péntekre némi csapadékot is jósolnak a meteorológusok, de a Margitszigetet remélhetőleg elkerülik az esőfelhők. A torna kapcsán két játékost kérdeztünk meg, a már jó néhány Unicum-kupán részt vevő háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltánt, illetve a tornán most bemutatkozó Török Bélát.

„Nem tudnék egy-egy meccset vagy tornát kiemelni, összességében jó szívvel gondolok vissza az Unicum-kupákra. Rendre nagyon jó hangulatot teremt a közönség – mondta Szécsi Zoltán a tornáról, majd kitért a csapatépítésre is, hiszen alig több mint egy hét van a világbajnokságig. – A csapat összeérését nagyon jól segíti majd az Unicum-kupa, erős ellenfeleket kapunk, a németek például biztosan jobbak lesznek, mint Bukarestben. A szerbek ellen nagyon jó lenne nyerni, már csak a világbajnokságra tekintettel is. A tavaszi Volvo-kupán játszott meccsből sok mindent leszűrhettünk velük kapcsolatban. Ami a Montenegró elleni kétkapuzást illeti: jó és hasznos volt, akadtak hullámvölgyeink, de összességében mindig nyertünk.”

A közelgő kerethirdetés előtt még Szécsiben is van egy kis feszültség, azonban bízik benne, helyes az a gondolatmenet, mely szerint a hivatalos meccseken azért védett ő kevesebbet, mert a kapitány arra keresett választ, hogy mellette Nagy Viktort vagy Gergely István vigye-e Rómába.

Sokkal több feszültség lehetne a mindössze 19 esztendős Török Bélában, ám a válogatottban az idén bemutatkozó szegedi pólós megpróbálja nyugodtan teljesíteni az előtte álló feladatokat. „Hogy itt vagyok, valóban azt jelenti, van esélyem a vébékeretbe kerülésre. Emiatt nem izgulok különösebben, inkább a játékra koncentrálok, ha jól megy, akármi történik is, nem lehet baj. Fogalmam sincs, mennyi esélyem van, ha nekem kellene döntenem, ott lennék a keretben… – mondta a 202 centi magas Török Béla, aki első unicumos élményeit szerezheti meg az előttünk álló három nap során. – Még nézőként sem voltam a tornán, de természetesen mindig figyelemmel követtem. Nem kérdezgettem másokat arról, milyen az Unicum-kupa, mennyiben különleges, nem akarok meséltetni magamnak saját bőrömön szeretném megtapasztalni a hangulatát.”

A válogatott tagjai a héten háromszor kétkapuztak Montenegróval, csütörtökre pedig egy kis könnyítést kaptak Kemény Dénestől – aki egyelőre nem hirdetett vb-keretet, minden bizonnyal a kupa utánra halasztja –, a délelőtti edzés után délután már csak közös fürdőzés várt a csapatra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik