Jó, de lesz még jobb is

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.07. 23:09
Címkék
A világbajnoki felkészülés negyedik hete kezdődött el a férfiválogatott számára. A pólósok előtt álló hét nap igen keménynek ígérkezik. Hosnyánszky Norbert és társai hétfőtől szerdáig Montenegróval készülnek együtt, a hétvégén pedig az Unicum-kupán szerepelnek.

Kicsit mintha fáradtnak tűnt volna a csapat a délelőtti edzésen.Kicsit mintha fáradtnak tűnt volna a csapat a délelőtti edzésen.

A hétfő ilyen – mondta Hosnyánszky Norbert a felvetésünk- re. – Az a baj ezzel a sporttal, hogy ha kihagyunk egy-két napot, nehéz visszaállni, kicsit idegenül érezzük magunkat. Az edzésen fárasztó volt az úszás, a kondi is kemény volt, de délutánra már nem volt semmi probléma.

Erre szükség is lesz, mivel hétfőtől szerdáig a délutáni gyakorlásokon az Európa-bajnok Montenegróval kétkapuznak.

Tanulságos edzések lesznek. Erős csapattal fogunk játszani, ez mérvadó lesz mindenkinek. Itt lehet megtudni, mi az, ami kell, illetve hogyan kell játszani ilyen szintű ellenfelekkel szemben.

Egyetért azzal, hogy jelenleg talán Montenegró a legerősebb riválisa a magyar válogatottnak?

Az egyik legerősebb. Sűrű a mezőny, még az olaszokat sem szabad leírni. Jók a spanyolok, a horvátok, a szerbek is, sok a jó csapat.

A felkészülés derekán milyen formában van?

Most jól érzem magam, általában bejönnek a lövéseim, jó erőben vagyok. Nyilván van még mit fejlődnöm, ez még messze nem a csúcsforma nálam, de jobb így elkezdeni az edzéseket, és ebből a helyzetből még jobbnak lenni, mint rossz formával elindulni.

Akkor gyaníthatóan nem önre vonatkozott Kemény Dénes megállapítása: né­hány kulcsjátékos még nincs csúcsformában.

Remélem, hogy nem.

Mennyire vannak lemaradva a többiektől?

Elég kevés az idő a felkészülésre, messze is vagyunk még a legjobb formánktól, de jó, hogy a világbajnokságon a kanadaiak és a dél-afrikaiak elleni mérkőzés is a felkészülést szolgálja majd, mire az igazán húzós meccsek jönnek, már jók leszünk.

Miben változott a mostani csapatban betöltött szerepe a korábbiakhoz képest?

Annyiban hogy nem védő vagyok, hanem a balkezesek oldalán játszom. Persze ha szükség van rám, bekkelek, és természetesen a védekezésből ugyanúgy ki kell vennem a részem. Támadásban azon a helyen szerepelek, ahonnan át kell látni a játékot, és ahonnan sok gólpasszt kell adni.

Ez nem okoz gondot?

Nem veszem észre magamon, nem jelent problémát. Ráadásul értékesíteni kell a helyzeteket, annak örülnek a legjobban, de van, amikor passzolni kell. Jól érzem magam ezen a poszton.

Össze lehet hasonlítani a kétkapuzást egy edzőmérkőzéssel?

Nem, egy hivatalos meccs teljes más. A kétkapuzás fárasztó lesz, kevesebb a holt idő, igaz, a játékvezetők olyan felfogásban fújnak, ami jó a csapatoknak, legalábbis adott esetben ezt is meg lehet beszélni.

A Montenegró elleni gyakorlások során – ahogyan a korábbi nyári kétkapuzások alkalmával – is Molnár Tamás lesz az egyik bíró?

Bízom benne, szerintem nagyon jól vezeti a meccseket.

Ezt nem csak az illem mondatja önnel?

Nem. Látszik rajta, hogy ért hozzá. Észrevesz olyan dolgokat, amelyeket észre kell vennie, s nem fúj le olyanokat, amelyeket felesleges. Elvégre háromszoros olimpiai bajnokról van szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik