A dobogó lesz a Fradi célja az új idényben

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.05. 23:16
Címkék
Jelentős játékosmozgás volt a nyáron az FTC-Fisher Klímánál, amelynek eredményeként határozottan megerősödött az előző idény negyedik helyezettje. Somossy József edző reményei szerint az új csapat dobogóra állhat az ősszel kezdődő pólóbajnokságban.

Néhány hete, amikor felvetődött, hogy Steinmetz Barnabás a Ferencvároshoz igazol, megkerestük Somossy Józsefet, beszéljen az alakuló csapatról, ő azonban úgy vélte, majd a kész keret ismeretében érdemes a célokról szólni. Mostanra már szinte teljes a zöld-fehérek csapata, miután a gárda a román válogatott center Gheorghe Dunca után a kapásoldalon játszó Ramiro Georgescuval is megegyezett. Mellettük Steinmetz Barna, Tóth Márton, Weszelovszky László, Czigány Károly, Decker Atttila, Tóth Bence, és ha minden jól alakul, Máthé Balázs (ő még egyeztet az Újpesttel a távozásról) is a Népligetben folytatja, miközben Jászberényi Gábor, Babay Árpád, Balatoni Máté és Mátyás Zoltán a Fradinál marad. Ezzel a kerettel nagy terveket szövögethetnek.

„Az előző bajnokságban negyedikek voltunk, ebben az évadban ugyanezt nem tűzhetjük ki magunk elé – kezdte Somossy József. – Nyilván technikásabb játékra nyílik lehetőségünk. A védekezést szerényebb keretek között is meg lehet szervezni, amit az is mutat, hogy az alapszakaszban csak nyolc góllal kaptunk többet, mint a Vasas. Ezt megtartva szeretnénk a támadójátékban áttörést elérni, látványosabban játszani. Mindenképpen előrelépést várok, azaz dobogóra kerülést, a LEN-kupa-szereplést pedig Euroliga-indulásra cserélnénk.”

Amikor a szakembert arról faggattuk, hogy az első három hely valamelyike jelentheti-e az elsőt is, jelezte, egyelőre ezt nem tartja reálisnak. Máthé Balázzsal együtt kilenc játékos érkezik, akiket csapattá kell formálni, ezért túlzott igény lenne egyből bajnoki címről beszélni. Somossy szerint rendkívül fontos, hogy a következő idényben a Ferencváros minden mérkőzése háromesélyes legyen. Most már nem lehet azt mondani, hogy például a bajnokság két legerősebb csapatával nem foglalkoznak.

„Fontos, hogy bármelyik együttes jön a Népligetbe, legyen ellene esélyünk. Ennek elérését már nagy eredménynek tartanám” – mondta az edző.

Az átigazolásokat látva úgy tűnik, az előző bajnokság érmesei inkább próbálták szinten tartással vagy minimális gyengüléssel átvészelni a nyarat, viszont a mögöttük levők, a Szeged és elsősorban a Fradi, jelentősen megerősödtek.

„Az ő gyengülésük és a mi erősödésünk ellenére még mindig nem értük el a nagycsapatok költségvetését” – világított rá egy fontos tényre a tréner, aki szakmailag a variációs lehetőségek (taktikai és támadásvezetési szempontok szerinti) növekedését emelte ki.

„Vissza kell szereznünk a közönségünket – emelt ki Somossy József egy fontos célt az új szezon előtt. – Az is értékmérője a csapatnak, hányan ülnek a lelátón. A nézők előadást várnak, és igazából a sikerekért szeretik az együtteseket, de nem bánnám, ha néha a kudarc is beleférne. Szeretném, ha a drukkerek nem csupán a gólszerzőket ünnepelnék, hanem – hogy a futballból vett hasonlattal éljek – a félpályánál bemutatott becsúszó szerelést is megtapsolnák. Ha rendre megtelik a jelenlegi uszodánk, elégedettek lehetünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik