Nekiesnek az ellenfélnek

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.07.01. 23:03
Címkék
Csütörtökön Cegléden Romániával játszik barátságos mérkőzést a férfiválogatott. A találkozó pikantériája, hogy a múlt szombaton a magyar csapat 6–5-re kikapott Bukarestben a Kovács István által irányított együttestől.

A pólóválogatott szerda délelőtti magányos edzése (a csütörtöki barátságos meccs mellett szerda délután és péntek délelőtt kétkapuzik a románokkal) után már éppen szedelőzködtek a játékosok. Az öltözködés közben Kis Gábor köpenyének zsebéből egy kék-sárga-piros szalagon lógó ezüstérem pottyant ki. „Elteszem ezt is, különben meg ezüstből is van már bőven” – mondta az olimpiai bajnok center a Bukarestben szerzett ezüstéremről, amely azért nem lett fényesebb, mert kellemetlen meglepetésre a válogatott 6–5-re kikapott Romániától.

„Felfokozott érzelmi előélete van a ceglédi mérkőzésnek, hazai pályán, saját közönségünk előtt végképp nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne nyerjünk – jelentette ki határozottan a TEVA-VasasPlaket pólósa, aki rendkívül eltökélten készül a csütörtöki meccsre. – Bennem van, hogy akkor majd most nekik esünk, és megmutatjuk, mit tudunk, és úgy tapasztaltam, hasonló érzések dolgoznak a többiekben is. Nem telt el még olyan sok idő a vereség óta.”

A szerdai tréning előtt a Mátéfalvy Csaba által összevágott jeleneteket tekintették meg a játékosok, amellyel kapcsolatban Kis Gábortól megtudtuk, nem beszélgettek hosszasan a videóról (inkább edzés közben szokták megbeszélni, mit is kellene az adott szituációban tenni). Néhány dolgot tisztáztak, de addig is egyértelmű volt, hogy a vereség okát leginkább a kihagyott helyzetekben kell keresni – elég, ha csak a 10/1-es fórkihasználásra gondolunk.

Kis Gábor egyébként a bukaresti Románia-kupával kapcsolatban is talált pozitívumot, amely szerint jó fizikai állapotban érezte magát a bekkekkel folytatott küzdelemben. A darálóból egyébként is kijutott a centernek, mivel Hárai Balázs kisebb vállsérülése miatt többet volt vízben, mint általában. Éppen ezért nem is bánkódott a hétfői és keddi pihenő miatt: „Szinte meg sem mozdultam. Persze el kellett intéznem néhány dolgot, mivel másfél hétig nem voltam itthon, de igyekeztem pihenni.”

A románokkal kapcsolatban a center elmondta, a csütörtöki meccsen lesz bennük pluszmotiváció, de a kétkapuzások során már nem a visszavágás gondolata lesz a leghangsúlyosabb. Főleg mivel keleti szomszédainknál „barátságos” védők játszanak, nem olyanok, akik letépnék a centereket, így semmi értelme sincs túl nagy csatába bonyolódni a gyakorlások során. Persze a meccsen nem lesz kegyelem. „Az, hogy nem kaptam meg Bukarestben az utolsó támadás során az ötméterest, valahol érthető, Magyarországon ők sem kapnának büntetőt ilyen helyzetben – idézte fel Kis Gábor a román–magyar meccs egyik vitatott pillanatát. – Ráadásul akkor már nagyjából négy góllal kellett volna vezetnünk, s remélem, a ceglédi mérkőzésen kijön a két csapat között meglévő reális különbség.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik