Megkezdődött a kivonulás…

D. L.D. L.
Vágólapra másolva!
2009.07.01. 00:16
Címkék

Továbbra is bizonytalan a Diósgyőri VTK jövője, egyelőre ugyanis se vezetőedzője, se többségi tulajdonosa nincs a bajnoki rajtra készülő együttesnek.

A DVTK jövőjéről folytatott tárgyalásokat kedden Miskolcon Káli Sándor polgármester, Baranyi Sándor, a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság, a Szeviép tulajdonosa és Wicha József vállalkozó, aki a télen jelentős anyagi segítséget nyújtott a már fél évvel ezelőtt is működési gondokkal küszködő klubnak. A megbeszélést Káli Sándor kezdeményezte, a polgármester ugyanis kíváncsi volt arra, miként menthető meg a DVTK.

A városvezető a megbeszélés során elmondta, Miskolc számára kiemelkedően fontos a futball, azonban a város csak tehermentes együttes menedzseléséhez nyújthat segítséget. Baranyi Sándor többségi tulajdonos viszont bejelentette, a világgazdasági válság a Szeviépet sem kímélte, s mert nem váltak valóra azok a piacszerzési elképzelések, amelyeket Észak-Magyarországra terveztek, a szegedi illetőségű cég kivonul a diósgyőri labdarúgásból.

Némi reményt jelenthet a csapatért aggódók számára, hogy a tárgyaló felek arról is határoztak, hogy a DVTK-t érintő megoldási javaslatokról tíz nap múlva egyeztetnek. Addig is Benczés Miklós irányítása mellett készül a csapat, azok a játékosok, akik még nem fordítottak hátat a klubnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik