A csapatkeresés a lényeg

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2009.06.25. 23:12
Címkék
Csütörtök délben elutazott Bukarestbe a férfi vízilabdaválogatott, amely a román fővárosban a házigazdák mellett a németek és az oroszok nemzeti csapatával is megmérkőzik.

A nyári, világbajnoki felkészülés első hivatalos meccseit játssza pénteken, szombaton és vasárnap a magyar férfiválogatott, amely a bukaresti négycsapatos tornán szerepel. Kemény Dénes a múlt héten arról beszélt, a fizikai felkészítés mellett már elkezdték a különböző játékelemek gyakorlását – a védekezéssel kezdték, azon belül is az emberhátrányos védekezésre fektetve hangsúlyt.

„A hétvégi meccseken nemcsak az eredmény lesz a fontos, hanem a csapatkeresés is, ezért elképzelhető, időnként tudatosan gyengíteni fogom magunkat, hogy mindenkit kipróbálhassak a különböző helyzetekben” – mondta a szövetségi kapitány az utazás előtt.

A harmadik hete együtt készülő válogatott 18 játékossal kezdte meg a munkát, közülük szerdán Bundschuh Erik csatlakozott az universiadeválogatotthoz, míg a többi 17 (közülük Hegedüs Gábor és Török Béla csatlakozhat még az „egyetemistákhoz”, ha hétfőig úgy dönt Kemény Dénes) játékos elutazott Bukarestbe.

A szerdán Gyöngyösön az universiadeválogatottal vívott edzőmeccs után Madaras Norbert arról beszélt, hogy a magyar válogatott természetesen mindig győzni akar, egyúttal hozzátette, nem most kell jól játszani.

„Nem arról van szó, hogy nem fontos az eredmény, de igazából július második hetében kell jól játszanunk – mondta a Pro Recco balkezese. – Eddig jól mennek az edzések, de úgyis Rómában dől el minden, ott már nem hibázhatunk. Kellenek a felkészülési tornák, hogy lemérjük, hol tartunk, és ha mondjuk nyerünk Bukarestben, az még nem jelent sokat a világbajnokság tükrében. Eddig az úszás és a lábtempózás kapott nagyobb szerepet, a taktikai finomításokat még csak most kezdjük el.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik