Kell a minőség!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék
Az élvonalban is a bajnoki cím elhódítását remélő Ferencvárosnál alig hallani konkrét érkezőkről, olyan játékosokról, akiknek szerződtetésével reális esélye lehet a zöldfehéreknek az aranyérem megszerzésére. Persze az angol tulajdonos, a stabil anyagi háttér lehetővé teszi, hogy a legnépszerűbb magyar csapat alaposan megerősödjön a bajnokság kezdetéig: a sheffieldi partnerségnek köszönhetően várható angol minőségi játékos érkezése is. Körbejártuk, kik csatlakozhatnak Bobby Davison keretéhez.

Miközben a bajnoki címét megvédeni szándékozó Debrecen, a dobogós helyezésekért versenybe szálló Újpest, Fehérvár és Győr, valamint a minden évadot nagy reményekkel kezdő ZTE már elkezdte a felkészülést, aközben az aranyérmet a visszatérését követő első idényben megcélzó Ferencváros még a játékospiacon sem aktivizálta magát.

A napokban az angol pro licences tanfolyamot végző Bobby Davison vezetőedző lapunknak elárulta ugyan, hogy több magyar minőségi labdarúgó is szerepel a kívánságlistáján, eddig egyikkel sem állapodott meg a zöld-fehér klub: a fehérvári Sitku Illés áráról már informálódott az FTC, és a Kaposvár legjobbja, Nemanja Nikolics eladásának kondícióiról is érdeklődött Berki Krisztián vezérigazgató, ám a legközelebb a kecskeméti Yannick Mbengono megszerzé­séhez áll a csapat. Noha Rózsa Pál, a KTE-Ereco tulajdonosa határozottan kijelentette, hogy semmiféle kapcsolat sincs a két egyesület között, úgy tudjuk, a kameruni futballista mindenáron elhagyná a Kecskemétet, és örömmel folytatná az Üllői úton.

„Szeretnék továbbállni – mondta a támadó. – Magyarországi érkezésem idején nem is álmodhattam arról, hogy egy olyan legendás klub, mint a Ferencváros, érdeklődik majd felőlem, ezért óriási megtiszteltetés ez a lehetőség.”

Információnk szerint már a játékos havi járandóságában is megállapodtak a felek – más kérdés, hogy tisztázni kell, hogyan távozhat Kecskemétről Yannick, ugyanis a klub szerint szerződés köti a csapathoz, ám a szövetség birtokában lévő, a Fradi által kikért papírok arról árulkodnak, ingyen igazolható... A következő érkező az U19-es válogatottnál is számításba vett, a békéscsabai felnőtt- és korosztályos csapatban is kitűnő tavaszt produkáló Zelenyánszky Tamás lehet, akinek tehetsége Craig Shortnak tűnt fel, az angol edző kezdeményezte az általa „pitbullként” jellemzett fiatal szerződtetését.

Noha a fent említett nevek enyhén szólva sem stabilizálnák annyira a Fradit, hogy reális célként nevezzék meg a bajnoki címet, Bobby Davison adu ászai az angol kapcsolat révén kerülhetnek a IX. kerületbe. A mester összeírta a szerinte elérhető, egyes posztokon minőségi javulást jelenthető labdarúgók névsorát, amelyből néhányan már tudnak a kihívásról. Bár Terry Robinson és Bobby Davison nem csak a sheffieldi közösködésnek köszönhetően térítésmentesen elhozható futballisták megszerzésében bízik, ha sikerülne egy-két kívánságlistán szereplő játékost Magyarországra csábítani, valóban bajnokesélyessé lépne elő az FTC.

A hírek szerint tervben van Zeyn Al-Abidyn S-Latef átigazolása, akit a United 14 ezer euróért vásárolt a Helsingborgtól. Az irányító képességeiről annyit, hogy egyrészt a svéd legenda, Henrik Larsson is kivételes tehetségnek tartja, és a brazil Pelének is feltűnt tudása, mert egy korosztályos tornán különdíjjal jutalmazta. Szó van még a középpályán bevethető, a Hull City elleni FA-kupa-meccsen már a felnőttek között is bemutatkozó Aymen Tahar, illetve a szintén első kerettag belső védő posztján szereplő Maxine Chanot Üllői úti delegálására.

A legnagyobb fogás azonban Lee Hendrie lehet: az Aston Villában 251 Premier League-meccset játszó, egy alkalommal az angol válogatottban is pályára lépő középpályás az elmúlt három évben ugyan nem emlékeztet korábbi önmagára, ám érkezése így is szenzációszámba menne. A birminghami együttestől kölcsönbe a Stoke Cityhez került, majd a Sheffield United játékosa lett, onnan adták szintén kölcsönbe a Leicesternek és a Blackpoolnak. A jelenleg újra sheffieldi 32 éves labdarúgó lenne az összes hazai első osztályban érdekelt játékos közül a legmagasabban jegyzett futballista.

A Fradi pedig – kiegészülve a sheffieldi különítménnyel – tényleg bajnokaspiráns lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik